Dünya

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Varufakis, Atina'da saldırıya uğradı

Varufakis, muhalefet partilerinden DiEM25'e de genel başkanlık yapıyor

11 Mart 2023 10:27

T24 Dış Haberler

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı ve DiEM 25 Genel Başkanı Yanis Varufakis, başkent Atina'da saldırıya uğradı.

DiEM 25 partisinden cuma yapılan açıklamada, Varufakis Atina'da bir restorandayken küçük bir grubun kendisine yaklaşarak bağırmaya başladığı ve eski bakanı, "Yunanistan'ın AB ile yaptığı borç kurtarma anlaşmasını imzalamakla" suçladığı belirtildi.

Açıklamada, Varufakis'in onlarla konuşmak için ayağa kalktıktan sonra, "vahşice dövüldüğü" belirtildi. 

Varufakis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yunanistan devlet sağlık sistemi çalışanları ve kendisine dayanışma gösterenlere teşekkür ederken,  "Odağımızı kaybetmeyelim: Şu an Yunanistan'da demiryolları özelleştirildiği için hayatını kaybeden 57 kişinin yasını tutuyoruz. Eylemlerde görüşürüz" dedi. 

Eski Maliye Bakanı ayrıca, "Bana saldıranlar anarşist, solcu, komünist veya herhangi bir hareketin mensubu değildi. Kendileri benim ülkeyi troykaya sattığımı iddia eden satılık çetecilerdi. Bizi bölmelerine izin vermeyeceğiz. İleri!" ifadelerini kullandı. 

Yunanistan'da geçen hafta bir yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucunda 57 kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Yunanistan'da eylemler düzenlenmişti. 

2015’te Çipras yönetiminde sol çizgide politika yapan SYRIZA hükümetinde "Euro Krizi"ni yönetmesi için görevlendirilen Varufakis, AB'ye tarzı sert söylemleriyle gündeme gelmişti. Bu dönemin en çok tartışılan isimlerinden olan Varufakis, AB ile görüşmelerde yaşadıklarını, "Adults in the Room" ismiyle kitaplaştırdı.