Dünya

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan Erdoğan'ın sözlerine yanıt: Bir gece gelmek gibi bir ölümcül hataya düşenler, yeni 'Maraton'u yaşar

21 Kasım 2022 12:13

T24 Dış Haberler

Ankara-Atina hattında gerilim yüksek seyrederken Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, "Kimsenin Yunanistan'ın egemenliğini koruma isteğini küçümsememesi gerektiğini" ifade etti.

Yunanistan'ın geleneksel Silahlı Kuvvetler Günü'nden önce açıklamalarda bulunan Floros, "Geceleyin gelmek' gibi büyük bir hata yapanlar başka bir Maraton'la karşı karşıya kalırlar" dedi. 

"Biz barış istiyoruz ve barış için çalışıyoruz" diyen Floros, "Yunanistan'ın egemenliğini koruma isteğinin küçümsenmemesi gerektiğini" dile getirdi.

'Maraton' nedir?

Yunanistan’a birinci Pers saldırısı sırasında, MÖ 490 yılında Platea’dan gelen destek birliğiyle takviye edilmiş Atina kuvvetleri, Maraton Ovası'nda Persleri yenmişti. 

Erdoğan ne demişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan eylül ayında, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine S-300 ile 'radar kilidi' atmasına ilişkin olarak, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır! Yunanistan'a tek cümlemiz var: İzmir'i unutma! Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" demişti.