Dünya

Yunanistan Başbakanı, tren kazası nedeniyle özür diledi; istasyon müdürü tutuklu yargılanıyor

İstasyon müdürü, 7 saatten uzun süre boyunca mahkeme salonunda konuştu.

06 Mart 2023 07:25

T24 Dış Haberler

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülke tarihinin en büyük tren kazası için özür dilerken, ilgili istasyon müdürü mahkemede ifade verdikten sonra tutuklu tutulmaya devam edildi. 

Ülkede felaket nedeniyle protestolar devam ederken, sulh hâkimleri oy birliğiyle 59 yaşındaki istasyon müdürünün tutuklu yargılanmasına karar verdi. Yunan medyasına göre kaza meydana geldiğinde sadece 4 gündür görevde olan istasyon müdürünün ismi kamuyla paylaşılmadı. 

İstasyon müdürü, yük treniyle çarpışmadan önce yolcu treninin durduğu son istasyonun şehri olan Larissa'da hâkim karşısına çıktı. 

Müdürün avukatı Stefanos Pantzartzidis, müvekkilinin "yıkıldığını" ve "suçlamanın üzerine düşen bölümünü kabul ettiğini" söyledi. 

Yolcu treninin makinistinin kazadan önce konuştuğu son kişi olan istasyon müdürü, 7 saatten uzun süre boyunca mahkeme salonunda konuştu.

Tren kazasında hayatını kaybeden 57 kişinin cenazeleri kaldırılmaya devam edilirken Başbakan Miçotakis, pazar günü özür dileyerek, "2023'te böyle bir kazanın olmaması gerekirdi" dedi.

Miçotakis, "Başbakan olarak herkese, ama özellikle de kazada yakınlarını kaybedenlere büyük bir özür borcum  ver; hem kişisel olarak, hem de yıllarca bu ülkeyi yöneten insanlar adına" diye konuştu.

Yunanistan'ın Larissa kenti yakınlarında geçen hafta meydana gelen kazada bir yolcu treni ile yük treni kafa kafaya çarpıştı. Hayatını kaybedenlerin çoğu tatilden dönen gençlerdi. Hâlâ kayıp olan birçok kişi nedeniyle gerçek ölü sayısının 57'nin üzerinde olabileceği öngörülüyor.