Dünya

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Ülkemizin toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek

"Uluslararası anlaşmazlıklar, zorbalık yoluyla değil; uluslararası hukuka göre çözülür"

05 Temmuz 2022 22:37

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, salı günü, Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada; "Yunanistan'ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir sorgulamaya tolerans gösterilmeyecek" dedi. 
 
AP'de yer alan habere göre; Ukrayna'daki savaşın Avrupa için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kıtada yer alan diğer ülkelerin saldırgan tavırlarını artırabilecek eylemlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. 
 
Türkiye'yi saldırgan tutumlu olarak nitelendiren Miçotakis, "Bugün; potansiyel sorun çıkarıcıların taklit edebileceği her türlü oldu bittiyi önlemeyi Ukrayna'ya borçluyuz" ifadelerini kullandı. 
 
Miçotakis, "Kesin olan bir şey var ki yeni bir revizyonizme ya da emperyalist fantezilerin canlanmasına ihtiyacımız yok. Şu da kesin ki; Yunanistan'ın ulusal egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek" diye konuştu.
 
'Ülkesinin kapılarını tehditlere kapalı; pencerelerini barışçıl temaslara açık tuttuğunu'  dile getiren Miçotakis, "Uluslararası anlaşmazlıklar, zorbalık yoluyla değil; uluslararası hukuka göre çözülür" dedi. 
 
Ankara, Atina'yı uluslararası anlaşmaları ihlal ederek Yunan adalarında askeri varlığını sürdürmekle suçluyor. Yunanistan ise, Türkiye'nin uluslararası hukuka karşı hareket etmediğini ve adaları Türkiye'den gelebilecek tehlikelere karşı savunduğunu söylüyor.