Dünya

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Tekrar seçilirsem Türkiye'deki seçimleri kazanan iktidara dostluk eli uzatacağım

12 Mayıs 2023 11:46

T24 Dış Haberler

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'de 14 Mayıs seçimlerinin kazananına, "dostluk eli" uzatacağını söyledi, ancak Ankara'da kurulacak yeni iktidarın da Batı'yla ilişkileri gözden geçirmesini umduğunu belirtti.

21 Mayıs'ta kendisi de iktidarını korumak için seçime girecek olan Miçotakis, pazar günü Türkiye'de yapılacak seçimleri kazanan kim olursa olsun masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi. Yunanistan'da kampanya sürecinde politikaların Türkiye politikaları sıkça gündeme geliyor ve Yunan basını Türkiye seçimlerini de yakından takip ediyor.

Associated Press'e verdiği söyleşide Türkiye ile ilişkilerin geleceğine dair ılımlı mesajlar veren Miçotakis, "Ben saf değilim. Ülkelerin dış politikasının bir günde değişmediğini biliyorum" diye konuştu.

"Bir sonraki Türkiye hükümetinin sadece Yunanistan'a yönelik değil; Batı'ya, Avrupa'ya, NATO'ya ve ABD'ye yönelik politikasını gözden geçireceğini umuyorum" diyen Miçotakis, "Ancak dediğim gibi realist olmalı ve saf olmamalıyız. Bu yüzden sıkı dış politikamızı sürdüreceğiz. Bu da caydırıcılık ve savunma kapasitemizi artırma anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.