Dünya

Yunanistan Başbakanı açıkladı: Ankara-Atina hattında "cesur gündem" dönemi

14 Temmuz 2023 08:29

T24 Dış Haberler

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye-Yunanistan arasında "cesur gündemden" söz etti ve yeni dönemde hedeflerin kıta sahanlığının sınırlandırılması ve münhasır ekonomik bölge gibi anlaşmazlıkları Uluslararası Adalet Divanı'na taşımak olduğunu belirtti. 

Perşembe günü Skai TV'ye konuşan Miçotakis, "Eğer hedefimize ulaşamazsak bile iki ülke arasındaki iki havanın korunması gereksiz yere gerilim yaşamamızı önleyecek, ihlallerin önüne geçecek. Bunlar geçmişte bizi tepki vermeye zorlamıştı. Mevcut durum ise pozitif gündemin üzerine koymamıza izin verecek. Sadece bu bile önemli bir başarıdır" dedi. 

eKathimeri'nin aktardığına göre, Lahey'deki mahkeme sürecine giden müzakerelerde gündeme gelecek ihtilaflı konuların masada çözülebileceğine inandığını belirten Miçotakis, "Konuları Divan'a taşıyacak noktaya gelsek bile parlamento ile partilerin büyük rol oynaması gerektiğini" ifade etti.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki bütün sorunların masada konuşulabileceğini kaydeden Miçotakis, "İstikşafi görüşmeler bir seçenek. Ama başka seçenekler de var. İlk isteğimiz açık iletişim kanalları ve güven ilişkisi" dedi.