Dünya

Yunan kaynakları: 30 Ağustos kutlama mesajı üzerine Yunanistan, NATO'ya protesto mektubu gönderdi

Yunanistan'ın NATO'ya yolladığı yazılı protestoda "Türkiye'nin milli gününü müttefik bir ülkeye karşı kazanılan zafer gününe bağlamak kabul edilemez" denildi

31 Ağustos 2023 10:17

T24 Dış Haberler

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), dün 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla X platformundan bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajda, Türkiye-NATO müttefikliğine dikkat çekildi. 

LANDCOM, X platformundan paylaştığı mesajda, "LANDCOM olarak ev sahibi ulusumuzun Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutluyoruz. Bu çok özel günde, LANDCOM'da ev sahibi olarak gösterdikleri misafirperverlik için Türkiye'ye şükranlarımızı sunmak isteriz. Türkiye, NATO'ya katıldığı 1952 yılından bu yana çok sayıda operasyon ve tatbikata katılmış ve askerlerinin büyük profesyonelliğini ve azmini her zaman göstermiştir. Türkiye ve NATO birlikte daha güçlü ve daha güvenlidir!" ifadelerini kullandı. 

Yunan medyası: Yunanistan, NATO'ya protesto mektubu gönderdi

eKathimerini'nin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre; Yunanistan'ın NATO Daimi Temsilcisi, NATO Genel Sekreteri'ne yazılı bir protesto mektubu gönderdi. Protesto mektubunda, "Türkiye'nin milli gününü müttefik bir ülkeye karşı kazanılan zafer gününe bağlamak kabul edilemez" denildi. 

Geçen yıl NATO paylaşımını silmişti

LANDCOM, geçen yıl da benzer bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamış fakat Yunanistan'ın itirazı üzerine sosyal medyadaki kutlama mesajını silmiş ve Türkiye'den aldığı tepki nedeniyle 1 Eylül’de tekrar paylaşmak zorunda kalmıştı.