Gündem

Yumrukların arasında kalan Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı; DEM Parti’den açıklama geldi

16 Ağustos 2024 15:42

DEM Parti’den Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi tutuklusu TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını görüşmek için olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan yumruklu kavgaya ilişkin olarak açıklama geldi.

“Hukuk tanımayan, AYM kararlarını uygulamayan ve Meclis’i şiddet arenasına çeviren AKP'li vekiller yine vandallıkta sınır tanımıyor” denilen açıklamada, “Sayısal üstünlüğüne güvenerek muhalif milletvekillerine saldıran ve Grup Başkanvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit'in kaşını yaran bu saldırganlığı en sert biçimde kınıyoruz. Hiçbir saldırı bizi halk için siyaset yapmaktan ve hakikatleri savunmaktan alıkoymayacak!” denildi.

Meclis'te yaşanan kavganın ardından yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel saldırıya uğrayan Koçyiğit, Konuralp ve Şık’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Özel'den Gülistan Kılıç Koçyiğit’e makamında ziyaret

CHP Genel Başkanı Özel, AK Partili milletvekillerinin saldırısında yaralanan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’i TBMM'deki makamında ziyaret etti. Yaşananlarla ilgili üzüntülerini ileten CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM çatısı altında şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Özel şu açıklamada bulundu:

"Eskiden biz çocuklarımızı merak ediyorduk. Şimdi çocuklar bizi merak ediyor bir şey var mı diye. Meclis bu hale geliyorsa, iktidar partisinin öz eleştiri yapması lazım. Saldırganlık kimden gelirse gelsin kabul edilemez ama tüm yetki elinde olan bir partinin saldırganlaşması tamamen rezalet ve tükenmişliğin itirafıdır."