Gündem

Yüksek İstişare Kurulu üyesi Çiçek: Vallahi maaş konuşulmadı

YİK üyeleri 18 bin TL maaş alacak

03 Temmuz 2019 10:03

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, yüksek maaşları ile tartışmalara neden olan Yüksek İstişare Kurulu üyesi eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ile konuştu. Zeyrek'in "Size zam yapıldı mı?" sorusuna Çiçek, "Şu ana dek resmi bir toplantı yapılmadı. Bazı arkadaşların bir araya geldiği ortamda da vallahi maaş falan konuşulmadı. Maaşı belirlemek zaten bizim yetkimizde değil" yanıtını verdi.

Zeyrek'in yazısında “AK Parti içinden çıkacak yeni partilere gitmesinler diye YİK'e alındılar” yorumlarını anımsattım. Çiçek şöyle konuştu:

“Bu tür tartışmalar ilk defa çıkmıyor. Benzer dönemlerde, benzer fikirler söylenir. Bazıları iyi niyetle yapar. Bazıları hem nalına hem mıhına vurur. Ancak bazıları tamamen kötü niyetlidir. Arkadaşım, hemşehrim Haşim Kılıç'ın annesinin cenaze törenine katıldım diye ne dedikodu yaptılar. Burada bizlere önemli bir görev ve sorumluluk atfediliyor. İş değil maaş konuşuluyor. Biz zaten zaman zaman bu işi yapıyor, önemli konulardaki görüşlerimizi en üst seviyede iletiyorduk" ifadesini kullandı. 

Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin 18 bin liralık maaşlarını ilişkin eleştirenler Bülent Arınç, 'Edepsizler' yanıtını vermişti.  

Yazının devamı için tıklayın