Gündem

YSP'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya yalanlama: Algı operasyonu yapıyor

ntv

14 Ekim 2023 16:30

Yeşil Sol Parti, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın örgüt üyesi olduğunu söylediği kişilerin partili milletvekili Heval Bozdağ’ın aracı ile sınır dışına çıkartılmaya çalışıldığı yönündeki iddialarını yalandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın örgüt üyesi olduklarını öne sürdüğü iki kişinin Ağrı milletvekilleri Heval Bozdağ’ın aracı ile sınırı geçmeye çalışırken yakalandıkları yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Yeşil Sol Parti’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ile olay yalanlandı. Açıklamada, “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor” denildi.

YSP'nin konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

“İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor. Gözaltına alınanlar Gençlik Meclisimizin (Ronahi Tunç) ve Parti Meclisimizin (Hazal Karabey) üyesidir. Kongre çalışmalarımız için Heval Bozdağ vekilimizle birlikte Ankara’dan Ağrı’ya gitmişlerdir. Gözaltına alındıklarında arkadaşlarımız bu durumu açıklamışlardır. Adliyedeki ifadelerinden sonra önce serbest bırakılmışlar, ancak ısrarla Adliyede tutulmuşlardır. Daha sonra da itiraz üzerine ve beyanlarına rağmen haksız yere tutuklanmışlardır. İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz.”