Politika

Levent Gültekin: 23 Haziran'da İstanbul'un değil Türkiye'nin geleceği oylanacak

Yazar Levent Gültekin, Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı

07 Mayıs 2019 13:31

YSK’nın ‘iptal’ kararı sonrası konuşan Ekrem İmamoğlu “Her şey çok güzel olacak” dedi. İmamoğlu’nun bu açıklaması toplumsal karşılık buldu. Karar sonrası Ankara’da trafik yoğunlaştı. Olağanüstü toplanan CHP PM’den ‘seçimlere gireceğiz’ kararı çıktı. HDP’den ’31 Mart tavrımızı koruyoruz’ mesajı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise YSK’nın kararı sonrası ilk konuşmasında TÜSİAD’a sert çıktı. Öcalan’la avukatların yaptığı görüşme sonrası ‘zamanlama manidar’ yorumlarına Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi; ‘yeni çözüm süreci yok’ denildi. 23 Haziran’a giderken siyaset nasıl şekillenecek? Şirin Payzın sordu, yazar Levent Gültekin yorumladı.

Levent Gültekin, Erdoğan’ın, 31 Mart akşamı sonuçları kabul ettiğine yönelik açıklaması bugünleri kurmak için içindi diyerek, “YSK'nın 'iptal' kararı rejim inşasının bir devamı” ifadesini kullandı.

31 Mart’ı, İslamcıların şeçimle gidip gitmeyeceklerine ilişkin bir sınav olarak değerlendiren Gültekin, “YSK’nın kararı demokratik yollarla gitmeyeceklerini gösterdi” dedi.

Toplumsal psikolojinin İstanbul’a odaklandığını, önemli olanın mevcut gidişata karşı durabilmek olduğunu belirten Gültekin, “İstanbul sonuçları ile oluşan umut, 'iptal' kararı ile pekişti” dedi.Gültekin, 23 Haziran’da Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını, seçmenin psikolojisini iyi yönetenin kazanacağını aktardı.

Gültekin, “Erdoğan'ın sözü bitti. Hukukun olmadığı bir ülke asla yönetilemez” diyerek burdan bir çıkışın olduğunu ama önemli olanın toplumsal tahribatı azaltmak olduğunu belirtti. İstanbul kazanılmasa bile 45 günde ülkenin girdiği tünelden çıkarılabilmesi için taşlarının döşenmesi gerektiğini ifade etti.