Politika

Gazeteci Emin Çapa: 23 Haziran seçimi, AKP'ye temiz duygularla oy verenlerin vicdan sınavı olacak

07 Mayıs 2019 16:08

YSK'nın 'iptal' kararından sonra TÜSİAD'ın açıklaması, Erdoğan'ın iş insanları örgütüne sert çıkışı ne anlama geliyor? Hakan Aksay sordu, gazeteci Emin Çapa yanıtladı. 

Koç Holding’in İmamoğlu’nu ziyaretini önemli bir mesaj olarak değerlendiren Çapa, “Sandıktan yana bir tavır koydular. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asıl kızdıran bu ziyaretti” dedi. İş dünyasının da korktuğunu aktaran Çapa, “hem çok borçlu oldukları için ekonomik gidişattan kaygılılar hem de suyun kesilmesinden korkuyorlar” ifadesini kullandı.

Emin Çapa “CHP seçimlere girmeyeceğini açıklasaydı dolar 8’e çıkardı, CHP yine başkalarının kuralları ile oynamaya karar verdi” açıklamasını yaptı. Ancak Çapa bu tartışmanın bitmesi gerektiğini ifade ederek sandıklara sahip çıkmaktan başka çare olmadığını belirtti.

Çocuklarımızın geleceği için ‘iptal’ kararının verilmemesi gerektiğini aktaran Çapa, AKP’nin bugüne kadar meşruluğunu sandığa dayandırdığını şu an kendi seçmeninin kafasında bile meşruiyet sorunu olduğunu belirtti. Çapa, “AKP, İstanbul seçimini kazansa bile kaybetmiştir” ifadesini kullandı.

Ayrıca Çapa Türkiye’yi yabancı sermayeye mahkum edenin AKP olduğunu söyleyerek bu sermayenin artık meşruiyet sorununa göre davranacağını belirtti.