Dünya

Youtube fenomeni satın aldığı kasabanın adını 'Gay' koydu

Elijah Daniel, sosyal medya hesabı üzerinden Hell isimli kasabayı satın aldığını duyurdu

18 Haziran 2019 16:26

ABD'de bir Youtube fenomeni, ABD Başkanı Donald Trump'ın elçilik binalarında LGBTQ+ bayrakları asılmasını yasaklama kararını protesto etti. ABD'nin muhafazakâr kentlerinden Michigan'da Hell adındaki kasabayı satın alan Elijah Daniel, Trump'ın kararına tepki olarak kasabanın adını Gay Hell olarak değiştirdi. 

Daniel, sosyal medya hesabı üzerinden Hell kasabasını satın aldığını duyurdu. 

"Onur Ayı öncesinde Trump yönetimi elçiliğe LGBTQ bayrağı asılmasını yasakladı. Bugün ben, Michigan'ın Hell kasabasının sahibi olarak;

Kasabayı satın aldım. Ve kasabanın sahibi olarak ilk icraatim, kasabanın adını Gay Hell olarak değiştirmek oldu. Burada dalgalanacak tek bayrak, 'onur bayrağı' "

500 binden fazla takipçisi olan Youtube fenomeni Daniel, 70 kişinin yaşadığı kasabayı almak için ne kadar ödediğini açıklamadı fakat New York Post'un 2016'da yaptığı bir haberde, kasabanın market fiyatının 900 bin Dolar olduğu belirtilmişti. Daniel, 'sadece onur bayrakları dalgalanacak' açıklamasının şaka olduğunu ekledi. 

NBC News kanalına konuşan Daniel, izleyici kitlesinin 16-24 yaş arası komik bir durumla karşılaşmadığı sürece siyasetle ilgilenmeyen gençler olduğunu söyledi. Daniel, "Yapmak istediğim şey sadece eğlenmek ve izleyicilerimi politika hakkında bilinçlendirmek" dedi.