Gündem

"Yolsuzluk, hırsızlık değildir" demişti; Hayrettin Karaman: Rüşvete fetva verdiğim iftirasını yayanlara hakkımı helal etmiyorum

26 Temmuz 2019 09:27

Görüşleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çevresi tarafından da dikkatle takip edilen Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, kendisine "Rüşvet, faiz ve adaletsizlikle ilgili fetva veriyor" diyenlere hakkını helal etmediğini söyledi. Karaman, "İyi niyetli ve erdemli insanlarımızı da uyarıyorum; ahlak ve adalet istismarcılarının oyununa gelmeyelim" dedi. 

Karaman 21 Aralık 2014'te Yeni Şafak'ta yayımlanan yazısında, "Yolsuzluk başka hırsızlık başkadır" ifadesini kullanarak, "Yolsuzluk da ayıp, günah ve suç olduğu halde tarifi ve hükmü bakımından hırsızlık değildir, hukuki sonuçları ve cezası farklıdır" demişti. 

TIKLAYIN: Hayrettin Karaman, o yazısını tekrar yayımladı: Yolsuzluk başka, hırsızlık başka!

Karaman'ın Yeni Şafak'ta "Hasbihal" başlığıyla yayımlanan (26 Temmuz 2019) yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

(...)Üstü açık veya kapalı olarak benim, yolsuzluğa, rüşvete, faize, adaletsizliğe göz yumduğum, fetva verdiği iftirasını yayanlara hakkımı helal etmiyorum. Eğer ahirete gerçekten iman ediyorlarsa bir daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.

İyi niyetli ve erdemli insanlarımızı da uyarıyorum; ahlak ve adalet istismarcılarının oyununa gelmeyelim, Erdoğan’a karşı içeride ve dışarıda kampanya yürütenlerin maksadı ahlak ve adalet filan değil, yukarıda sıraladığım icraatı olmasa onu gözleri gibi korurlar.

Adaletten bahseden bazı yazarların bunu eşitlikle karıştırdıklarına da şahid oluyorum.

Eşit karşılığı hak etmeyenlere eşit vermek zulümdür, haksızlıktır. Adaletin gerçekleşebilmesi için kime neyin ne zaman nasıl verileceğinin din, hukuk, ahlak ve siyasette kuralları vardır. Bu kurallara riayet edildiği sürece eşitlik yok diye adaletsizlikten söz edilemez.

Bu cümlede geçen “siyaset kurallarından” maksadım, yüce bir davanın siyasetidir, iktidar için her vasıtayı mubah gören siyasetten söz etmiyorum.