Gündem

Yılmaz Özdil ve Korcan Karar'dan yeni proje

23 Eylül 2023 17:28

Gazeteciler Yılmaz Özdil ve Korcan Karar'ın 'Blablatv' adlı bir internet sitesi ve Youtube kanalı ile yayına başlayacakları ileri sürüldü.

Sözcü TV’deki görevinden sadece bir ay sonra ayrılan gazeteci Yılmaz Özdil ile kendisinin hemen ardından ayrılan, Show TV’nin eski spikeri Korcan Karar’ın birlikte yeni bir projeye başlayacakları iddia edildi.

MedyaRadar'ın aktardığına göre; Özdil ve Karar, blablatv.com.tr adlı bir internet sitesi ve YouTube kanalı ile ekranlara geri dönecek.

Yurttaş gazeteciliğinin de yer alacağı platformlarda hazırlıklar devam ediyor. Yılmaz Özdil ve Korcan Karar, internet sitesi ve kanalı yakın bir zamanda hayata geçirmeyi planlıyor.

Sözcü' TV'ye sadece 39 gün sonra veda etmişti

Yılmaz Özdil, Sözcü TV'deki görevinden sadece 39 gün sonra veda etmişti. Hemen ardından Korcan Karar da kanaldan ayrılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasına tepki göstererek Altılı Masa'dan ayrılmasından sonra ""Meral Akşener masayı dağıttı' demek bir gazetecilik ahlaksızlığıdır" diyen ve Akşener'i destekleyen  Yılmaz Özdil, Akşener masaya döndükten sonra CHP'li yöneticilerin kendisi aleyhine kulis yaptığını ileri sürmüştü. Özdil istifasını duyururken şu ifadeleri kullanmıştı:

Özdil, ayrılma sebebi olarak şunları yazmıştı:

"Parantez açayım… Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, CHP yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur. AKP kampanyalarına alışığım, umurumda bile olmadığını beni tanıyan herkes bilir, ama doğma büyüme bir CHP’li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm. CHP’nin parasına yazık kardeşim. Meral Akşener'in masayı dağıtmadığını, kasten masanın dışına ittirildiğini söylediğim için, ‘Meral Akşener masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecilerdir' dediğim için, CHP yönetiminin adını kullanarak benim aleyhime linç kampanyası başlatanlar, ne diyecekler şimdi?"