Gündem

Yılmaz Özdil: Hem vallahi hem billahi, Gümülcine'de İskeçe'de Dedeağaç'ta Kavala'da İmamoğlu'nu konuşuyorlar

"İstanbul seçimi değildir bu"

10 Mayıs 2019 07:28

YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimleri 23 Haziran'da yenilenecek. 31 Mart'ı önde bitirmesine rağmen YSK kararı aleyhine olan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu da rakipleri gibi 23 Haziran'a hazırlanıyor. Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, tatil dönemi de olan 23 Haziran'da İstanbulluların tatile gitmeyeceğini çünkü seçimin Türkiye seçimi olduğunu kaydetti. Özdil, "Haftasonu Selanik'te, pembe evdeydim, etrafı da dolaştık haliyle, hem vallahi hem billahi, Gümülcine'de İskeçe'de Dedeağaç'ta Kavala'da Ekrem İmamoğlu'nu konuşuyorlar, Ekrem İmamoğlu'nu soruyorlar, yolunun açık olması için dua ediyorlar" ifadesini kullandı. 

Özdil'in "İstanbullular 23 Haziran’da tatile gider mi?" başlığıyla (10 Mayıs 2019) yayımlanan yazısı şöyle: 

Bütün Türkiye seferber oldu, İstanbullular tatile gitmesin, oy vermeye gitsin diye esprili mesajlar yayınlanıyor.

Herkes müsterih olsun.
İstanbul'da yaşayanların bir yere gitmeye niyeti yok.

Tam tersine…
İstanbul'un size ihtiyacı var.

 

Değerli başkanım Mansur Yavaş, lütfen toplayın Ankara'da ne kadar avukat varsa, İstanbul'a gelin 23 Haziran'da, yanımızda olun.
Değerli başkanım Tunç Soyer, lütfen İzmir'i İstanbul'a getirin 23 Haziran'da, 35 plakalı konvoylar dolaşsın İstanbul caddelerinde.
Değerli başkanım Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir senfoni orkestrasını alıp gelin lütfen İstanbul'a 23 Haziran'da, açıkhava konserleri versinler,
festival havası essin İstanbul meydanlarında.
Değerli başkanım Zeydan Karalar, zor gündür, Adana'nın delikanlı yüreğine ihtiyacımız var, binin uçaklara otobüslere, gelin.
Değerli başkanım topuklu efemiz Özlem Çerçioğlu, davullarla zurnalarla açalım kolları, kıralım dirsekleri, vuralım dizleri, zeybeklerimizi getirin İstanbul'a.
Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, hepsi İstanbul'un ilçeleridir bir nevi, değerli başkanım Osman Gürün, Muğla'yı getirin buraya.

İstanbul seçimi değildir bu.
Türkiye'nin seçimidir.

(Haftasonu Selanik'te, pembe evdeydim, etrafı da dolaştık haliyle, hem vallahi hem billahi, Gümülcine'de İskeçe'de Dedeağaç'ta Kavala'da Ekrem İmamoğlu'nu konuşuyorlar, Ekrem İmamoğlu'nu soruyorlar, yolunun açık olması için dua ediyorlar… İstanbul seçimi değildir bu.)

Yazının tamamı için tıklayın