Ekonomi

Yıldız Holding, Godiva'nın bir kısmını satıyor

Satış değeri açıklanmadı

20 Şubat 2019 15:03

Yıldız Holding'in sahip olduğu çikolata üretici Godiva, Asya-Pasifik faaliyetlerinin bir kısmını özel sermaye fonu MBK Partners'a satmak üzere anlaşma sağladı.

Godiva CEO'su Annie Young-Scrivner, Reuters'a yaptığı açıklamada anlaşmanın şirketin Japonya, Güney Kore ve Avustralya faaliyetleri ile Belçika'da bu bölgeler için üretim yapan tesisi içerdiğini söyledi.

CEO anlaşmanın mali değerini açıklamadı. Ancak kaynaklar daha önce anlaşmanın 1-1.5 milyar dolar değerinde olabileceğini belirtmişlerdi.

Dünya genelinde sahip olduğu cafe sayısını gelecek altı yılda 20'den 6,000'e çıkarmayı amaçlayan şirket, satış gelirini bu büyümeyi finanse etmek çin kullanacak.

Young-Scrivner, Reuters ile söyleşisinde "Yatırımlarımıza kaynak sağlamak amacıyla birçok olası yöntemi değerlendirdik ve bir alıcı aramaya karar verdik" dedi.

Young-Scrivner şirketin satış gelirlerini gelecek altı yılda beş kat artırmayı hedeflediğini belirterek şunu ifade etti:

"Şöyle bir düşünce egzersizi yaptık: çikolata işindeyiz, çikolatada hangi kategorilerde büyüyebiliriz, ayrıca çikolatayla ile ne iyi gider? Kahve, çay çikolatayı doğal olarak tamamlayan şeyler. Belçika mirasımıza da baktık. Fırın ürünlerine girdiğimizi de göreceksiniz."