Ekonomi

Yıldız Holding'den Birleşmiş Milletler etkinliğinde fırsat eşitliği çağrısı

03 Ekim 2024 12:26

T24 Ekonomi

Yıldız Holding Global Kamu İlişkileri Genel Müdürü ve Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, fırsat eşitliği odaklı girişimlerin üst yönetim tarafından sahiplenilmesinin ve uygulanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Yıldız Holding'in fırsat eşitliği ve kapsayıcılık odağındaki öncü çalışmalarıyla bu alanda sergilediği liderlik, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi'nde örnek gösterildi.

Zirvede, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin imzacıları arasında yer alan Yıldız Holding'i Global Kamu İlişkileri Genel Müdürü ve Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş temsil etti.

Liderler Zirvesi kapsamında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ni Tasarlamak: Eşitlik Hedeflerine Ulaşmak için Pratik Araçlar" paneli düzenlendi.

Açıklamada paneldeki konuşmasına yer verilen Mutuş, Yıldız Holding Kadın Platformu'nun, fırsat eşitliği temelinde yürüttüğü çalışmalarıyla iş dünyasında dönüştürücü bir rol model olduğunu belirtti.

Tüm etki programlarının hedefi kadınların ekonomiye katılımını sağlamak

Mutuş, "Bu toplantıda da, kadınlara ekonomik ve sosyal alanda yeni kapılar açan, onlar için ekonomik değer yaratan bu dönüşümün lideri olarak bulunuyoruz. Çabalarımızın küresel ölçekte takdir görmesinden dolayı çok mutlu ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Yıldız Holding'in global değerleri arasındaki fırsat eşitliği ve kapsayıcılık vizyonuyla hayata geçirilen Kadın Platformu'nun çizdiği rotanın pek çok şirket tarafından izlendiğini kaydeden Mutuş, tüm etki programlarının hedefinin kadınların ekonomiye katılımını sağlamak olduğunu aktardı.

Tüm çalışanlar arasında kapsayıcılık ve çeşitlilik kurum kültürünü yaygınlaştırmanın önemine değinen Mutuş, fırsat eşitliği odaklı girişimlerin üst yönetim tarafından sahiplenilmesinin ve uygulanmasının büyük önem taşıdığını belirtti.