Ekonomi

Yıldız Holding, 5. Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı

Rapor; çevresel, soyalar ve yönetişim performansını ve şirketlerinin iyi uygulamalarını içeriyor

16 Aralık 2022 14:00

Yıldız Holding 5.'sini yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporu'yla, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefini ve döngüsel ekonomik uygulamalarını paylaştı.

Yıldız Holding şirketlerinin sürdürülebilirlik alanındaki uygulama ve performanslarının yansıtıldığı "Sürdürülebilirlik Raporu" yayımlandı. 5.'si yayınlanan Sürdürülebilirlik Raporu; güncel sürdürülebilirlik strateji çerçevesini, hedeflerini ve şirketlerinin çevresel, sosyal yönetişim alanlarındaki performanslarını ve uygulamalarını içeriyor. Söz konusu rapor; Holding şirketlerinden Adapazarı Şeker, Bizim Toptan, GODIVA, Kerevitaş, Pladis, ŞOK Marketler ve Ülker Bisküvi'nin 2021 yılı boyunca gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarını ve hayata geçirdikleri iyi uygulamaları kapsıyor. 

Sürdürülebilirlik strateji çatısını "Doğanın Geleceği için Çalışmak", "Paydaşlarla Birlikte Güçlenmek" ve "Amaç Odaklı Ürünlerle Geleceğe İlham Vermek" olarak oluşturan holding, bu odak alanlarındaki çalışmalarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na katkı sağlamayı hedefliyor. 

"Şirketlerimizin tamında enerji verimliliğini artıran teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyoruz"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Mehmet Tütüncü, raporla ilgili yaptığı değerlendirmede, sürdürülebilirlik strateji ve hedeflerini güncelleyerek doğanın geleceği için çalışmaya devam ederken, toplumun gelişimine ve geleceğin inşasına daha fazla katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Tütüncü, "2022 Küresel Riskler Raporu'na göre en öncelikli konuların başında iklim krizi ve çevresel sorunlar yer alıyor. Karbon salınımlarını azaltmanın ötesinde kaynakları yenilemenin ve iyileştirmenin kritik öneme sahip olduğunun bilincindeyiz ve bu doğrultuda sürdürülebilir tarım uygulamaları benimsiyor ve şirketlerimizin tamamında enerji verimliliğini artıran teknolojilere, yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Açıklamalarının devamında ise Tütüncü, "Döngüsel ekonomi uygulamalarını odağımıza alarak 2030 yılına kadar plastik ambalajlarımızın tümünün geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompost edilebilir olmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

2050 yılına kadar "Net Sıfır" emisyon hedefi için çalışmalarını devam ettiren Yıldız Holding, 2023 yılına kadar plastik ambalajlarının tümünün geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ve kompost edilebilir olmasını sağlamayı amaçlıyor. 2030 yılına kadar stratejik tedarikçilerinin tümünün "Yıldız Holding Sorumlu Satın Alma Politikası''na uyumunu sağlama amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca holding, 2021 yılında kurduğu Kadın Platformu ile kadınların iş hayatında güçlenmeleri ve ekonomiye daha fazla dahil olmaları için çalışmalarında devam ediyor.