Gündem

'Yıldırım - İmamoğlu ortak yayınının uydu frekansı üzerinden tüm kanallarda yayımlanması hedefleniyor'

Ortak yayının Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılması gündemde

10 Haziran 2019 11:53

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım ortak televizyon yayını konusunda AKP'li Mahir Ünal ile CHP'li Engin Altay görüştü. Ortak yayının Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılması ve uydu frekansı ile tüm kanallarda yayımlanmasının konuşulduğu iddia edildi. 

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, iki adayın ortak canlı yayınının bir televizyon kanalı yerine bağımsız bir alanda yapılması olasılığı arttı. Bu doğrultuda programın İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılması gündeme alındı. Burada yapılacak yayını uydu frekansları üzerinden tüm kanalların alma imkânı olacak. Son dakika bir sorun yaşanmazsa söz konusu programın bu hafta yapılması planlanıyor.

'Didem Yılmaz önde gözüküyor'

İki adayın ortak canlı yayın önerisini ilk gündeme getiren Habertürk TV’de yayınlanan “Türkiye’nin Nabzı” programının moderatörü Didem Aslan Yılmaz olmuştu. Ardından Uğur Dündar’ın adı gündeme geldi, ancak Dündar reddetti. Moderatör arayışı sürerken Cüneyt Özdemir gibi birçok gazeteci de yayını yönetmeye talip oldu. Kulislerde öneriyi gündeme getiren Didem Yılmaz’ın moderatörlüğünde bir programın ihtimalinin yükseldiği konuşuluyor.