Gündem

Yıldırım'dan İstanbul'da indirim yorumu: Kimden gelirse gelsin başım gözüm üstüne

16 Mayıs 2019 12:20

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu'nun talimatları ve AKP'lilerin oyları ile İBB Meclisi'nde kabul edilen indirimleri yorumladı. İndirimlerle öğrenci akbili ve suda yüzde 40 indirim kararı alındı. Yıldırım üç gün önce kendi vaadi olarak öne sürdüğü indirimler için bugün, "Vatandaşlarımzın yararına olacak her çalışma kimden gelirse gelsin başım gözüm üstüne" ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi Uğurlama Törenine katılan Yıldırım'ın açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"16 Mayıs çok önemli tarihimizde. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce milli mücadeleyi başlatmak için Bandırma'dan arkadaşlarıyla birlikte yola çıktığı gündür. Bildiğiniz gibi Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Mondros Anlaşması imzalanmış, hemen sonra da düşman kuvvetleri İstanbul'u işgal etmişlerdir.

O yıl 16 Mayıs 1919 bugünkü gibi değildi. İşgal altındaydı. Boğaz'ın işgal altında olduğu bir dönem Gazi Mustafa Kemal, bağımsızlık mücadelesini, hürriyet meşalesi tutuşturmak üzere ilk adımı atmış oldu. 100. yılı dolayısıyla denizcilerimiz İstanbul'dan yola çıkarak Bandırma Vapuru'nun izlediği rotayı izleyerek Samsun'a gidecekler.

Akbil ve suda indirim: Kimden gelirse gelsin başım gözüm üstüne 

Çok hoş bir şey oldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerle iftarda buluştuk. Kendi öğrencilik yıllarımızı, anılarımızı paylaştık. Hayırlı uğurlu olsun öğrenci kardeşlerimizin akbili. Öğrenci bütçesinde ciddi bir rahatlama olacak. Suda da yüzde 40 indirim gerçekleşti. İstanbullu hemşehrilerimizin bütçelerini rahatlatacak. Vatandaşlarımzın yararına olacak her çalışma kimden gelirse gelsin başım gözüm üstüne.

Kampanyayı İstanbul İl Teşkilatı ile biz yapacağız. Seçimlerin her türlü şaibeden uzak bir şekilde, güzel bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Seçim tekrarı olduğu için 31 Mart'ın şartlarında yapılacak bir seçim. Sandık kurullarında malum sıkıntılar vardı, onları giderecek tedbirler alınacak." (DHA)