Seçim 2023

Yıldıray Oğur: Toplumun yarısı Cumhurbaşkanı'nın terör işbirliğiyle, hainlikle, LGBT'ci olmakla suçladığı muhalefete oy verdi

16 Mayıs 2023 10:18

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde muhalefetin en büyük sorununun muhalif kitlelerdeki hayal kırıklığı hissi olacağını kaydederek, "Birinci turda bitirelim özgüveniyle sandığa giden, bütün anketlerle beklentisi çok yükselmiş büyük kitleleri bir kere daha Erdoğan’ın önde çıktığı bir seçimin ikinci turunda sandığa doğru yeniden motive etmek çok zor olacak. 20 yıldır Türkiye’de seçimler bütün partilerin katıldığı ama sonunda bir şekilde Erdoğan’ın kazandığı bir spora dönmüş durumda" diye yazdı.

Erdoğan ve AKP'nin son 21 yılda atı alıp Üsküdar'ı geçemediği ikinci seçim olduğuna işaret eden Oğur, "İlki 7 Haziran 2015’di. AK Parti iki buçuk milyon oy kaybetti. Toplumun yarısı, Cumhurbaşkanı’nın aylardır teröristlerle işbirliği yapmakla, hainlikle, kitapsızlıkla, kıblesizlikle LGBTci olmakla suçladığı muhalefete oy verdi. Devleti, bayrağı, dini temsil eden Erdoğan’ın onayı ise ikinci tura kaldı.
Şimdi Erdoğan, bu marjinal farkı kapatmak için bu insanlardan oy isteyecek mi, yoksa bu suçlamalarına devam ettirerek Oğan’a oy veren kitleleri yanına mı çekmeye çalışacak? Galiba artık birincisini yapması hiç kolay değil. Milliyetçilik, mahallecilik ise çok kolay" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...