Gündem

Yıldıray Oğur: Somali Cumhurbaşkanı, büyükelçi ve beraberindeki Türk askeri heyetiyle acaba ne görüştü, teşekkür kabulü değildir herhalde

11 Aralık 2023 09:07

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Somali Cumhurbaşkanı'nın 40 yaşındaki oğlu Hassan Sheikh Mohamud'un motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olmasının ardından serbest bırakıldığını belirterek, "Somali, dünyada Türkiye’nin üssü olarak tek ülke. Türkiye Somali’ye büyükelçilik açan ilk ülkelerden biri, Cumhurbaşkanı Somali’yi ziyaret eden ender devlet başkanlarından. Somali’nin mevcut cumhurbaşkanı da yolsuzluklarla mücadele vaatleriyle iktidara gelmiş, İslamcı bir insan hakları savunucusu.

Ama evlat söz konusu olduğunda kimsenin gözü ne İslam ne insan hakları görmüyor demek ki. Bu konu Türkiye’de günlerdir manşetlerde. Acaba Somali’de nasıl konuşuluyor diye merak edip bakanları büyük bir sürpriz bekliyor" diye yazdı.

9 Aralık tarihinde Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mohamud'un Türkiye Büyükelçisi İbrahim Yağlı ve Türkiye'den askeri uzmanlarla bir araya geldiğini kaydeden Oğur, "Oğlunun Türkiye’de cinayet bir kazaya karışıp kaçtığı ortaya çıkan Somali Cumhurbaşkanı, Büyükelçi ve beraberindeki Türk askeri heyetiyle acaba ne görüşmüştü? Görüşmeyle ilgili Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği ve Somali Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yapmadığı için bilemiyoruz.

Herhalde bu bir teşekkür kabulü değildir. Amerika’da beyaz polis siyah genci boğarak öldürünce günlerce insanlar sokaklarda Black Lives Matter (Siyah hayatlar değerlidir) sloganıyla yürümüşlerdi. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun öldürdüğü iki çocuk babası motokurye Yunus Emre için bakalım birileri “Türklerin hayatları de değerlidir” diyecek mi? Yoksa bir motokurye için müttefik Somali’yi kızdırmaya değmez mi denecek?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...