Gündem

Yıldıray Oğur: Ortada darp iddiası varken "gerekeni yaptı" diye meşru görülmesini devletin temsilcilerinin yapması korkutucu

Kulp kaymakamının bir imamı darp ettiği ileri sürülmüştü

Kulp Kaymakamı Burak Akeller

22 Ocak 2024 07:43

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Cuma namazında Diyanet'in hazırladığı şehitlerle ilgili bölümü okumayan imamı darbettiği iddia edilen Kaymakam Burak Akeller'e Hatay, Kırklareli ve Tunceli valileri ile kaymakamlardan destek yağdığını belirterek, "Eğer yasa dışı bir durum varsa o ilçede kanunların uygulanmasından birinci derecede sorumlu olan kaymakam idari süreçleri başlatmakla sorumludur.

Ama daha da kötüsü Cuma namazında hutbe okuyan imamı azarlayan, iddiaya göre sonra darp eden bir kaymakama diğer valilerin ve kaymakamların aleni destek vermesi, hem de bunu “Ali Efendi”, “gerekeni yapmıştır” gibi racon keserek yapmaları. Olay devletin rutin dışına ne kadar kolay çıkılabileceğinin kötü bir işareti" diye yazdı.

Devletin temsilcilerinin ortada darp iddiası varken "gerekeni yaptı" diye her şeyin meşru görmesinin korkutucu olduğunu kaydeden Oğur, "Hilafet bayrağı, kelime-i tevhid bayrağı taşıdı diye yumruk atan saldırganın “gerekeni yaptı” diye övülmesinden haftalar sonra bu kez de hutbede imam azarlayan, darp eden kaymakama diğer valiler ve kaymakamlardan gelen “gerekeni yapmıştır”ı da gördük.

“Gerekeni yapmıştır”ların artması tehlikeli. İlgililerin de sebebi ne olursa olsun şiddetin meşrulaştırılmasına karşı gerekeni yapması gerekir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Diyarbakır’da kaymakamın darp ettiği imam konuştu: Cübbemi ve sarığımı çıkarttırdı, mikrofon sopasıyla bacaklarıma vurdu