Ekonomi

Yıldıray Oğur: Hafize Gaye Erkan halktan biri gibi görünmek istedi, muhalefetin ondan öğrenecekleri var

18 Aralık 2023 07:43

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" diyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sözlerinin dünyada da haber olduğunu belirterek, "Cümleden çıkan ikinci sonuç; Merkez Başkanı başkanlarının maaşlarının zannedildiği kadar yüksek olmadığı olabilir. Erkan’ın ABD’de finans kurumlarındaki üst düzey yöneticilik tecrübelerinden İstanbul’da istediği evde oturabilecek birikimi olduğu yazılıyor.

Ama belki de seleflerinin görev sürelerine bakınca ya da sahiden Manhattan’la kıyasladığında rakamları abartılı bulunca bu kadar para vermeye değmez demiş olabilir" ifadelerini kullandı.

Kemer sıkma politikası uygulanırken, Hafize Gaye Erkan'ın bunun sonuçlarından etkilenen halktan biri gibi görünmeye çalıştığını kaydeden Oğur, "Ekonomistler bu röportajla MB’nin itibarının yatırımcılar ve finans sektöründe zarar gördüğünü düşünüyor. Muhtemelen öyledir. Ama unuttukları bir şey var: MB’nin uyguladığı politikaların bizzat mağduru olan milyonlarca insan var. Onların gözündeki itibar da önemli.

Tam da bu empati eksikliği ekonomide doğruları savunanları seçimlerden önce halkın gözünde duygusuz, teknik, zenginlerin, finans çevrelerinin sesi gibi gösterdi. Muhalefetin Hafize Gaye Erkan’dan da öğrenecekleri var" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...