Gündem

Yıldıray Oğur: Genel Başkan Yardımcısı’nın mesajlarının ardından düzenlenen sopalı saldırıların organize değil, tepkisel olduğu gayet açık!

23 Ocak 2021 11:29

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ gazetesi Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yönelik düzenlenen saldırılara ilişkin kaleme aldığı yazısında üzerinden bir hafta geçmesine karşın saldırganların bir kısmının hâlâ yakalanamadığına ve bir kısmının da serbest bırakılmasına dikkati çekti.

“Türk Ceza Kanunu’na ‘tepkisel saldırı’ düzenlemesi de eklenirse, bu tarz saldırılar artık kasten adam öldürme ya da yaralamaya teşebbüs gibi suçlarla bir tutulmaz ve örgütlü suçlarla da karıştırılamaz” diyen Oğur, devamında, “Zaten Ankara’da öğlen vakti, büyük bir tesadüf eseri aynı partiyi eleştiren tweet ve yazıları yüzünden ve aynı partinin genel başkan yardımcısının mesajlarının ardından, bir kaç saat arayla dört-beş kişilik grupların düzenlediği sopalı saldırıların organize değil, tepkisel olduğu gayet açık” sözlerini kaydetti.

Oğur yazısının devamında da şöyle yazdı:

Son bir yılda yine aynı partiye yönelik eleştirileri yüzünden üç Yeniçağ gazetesi yazarına ve yine geçen hafta İstanbul’da KRT televizyonu yorumcusu bir avukata yönelik saldırılarla ilgili de bütün işaretler “tepkiselliği” gösteriyor.

Ankara Emniyeti’nin Özdağ- Uğuroğlu soruşturmasını birbirine benzer bulup birleştirmemesi, saldırılara Ankara Emniyeti’nin organize şubesinin değil cinayet masasının bakması da bunun işareti.

Saldırganların verdiği bazı isimlerin soruşturmaya dahil edilmesi gibi hukuku ayaklar altına alan bir gayretin içine giren Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili, neyse ki ifadelerin verildiği günün akşamında fotoğrafı ve ismiyle milletvekilleri tarafından uyarıldı da soruşturmanın yanlış yerlere doğru çekilmesinin önüne geçildi.

HSK da herkesin kendi yargısını dağıtmasına izin vererek, adli sürece müdahil olmadı, yargının bağımsız çalışmasına fırsat verdi.

Adaletin böyle hızlıca yerini bulmasında kuşkusuz henüz soruşturmanın başında İçişleri Bakanı’nın “tepkisel saldırı” tespitinin katkısı büyük.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ ve gazeteci Orhan Uğuroğlu'nun uğradığı saldırılarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştuğunu ifade eden Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, "O da saldırıların tıpkı Semih Yalçın gibi tepkisel olduğunu ifade etti" diye yazdı.

TIKLAYIN - İçişleri Bakanı Soylu: Selçuk Özdağ ve Orhan Uğuroğlu saldırıları tepkisel, yargı önüne çıkarılacaklar