Seçim 2024

Yıldıray Oğur: Dem Parti, İstanbul'da en çok oyu alacak adayı çıkarmamak gibi siyasetin tabiatına aykırı bir karar verdi

10 Şubat 2024 07:49

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Kandil ve PKK için Selahattin Demirtaş'ın kendileri için ciddi bir rakip olduklarını belirterek, "2015’den beri büyüyen bir tehlike bu. Öcalan, bizzat Demirtaş’ın yüzüne karşı “Önderlik tedbirlerimi alıyorum” demişti. Kandil içinse, kendi gündemlerinden farklı, Türkiye gündemiyle siyaset yapan bir isim Demirtaş. Yani bütün dünyası “uluslararası komplo, Öcalan’a tecrit, AKP’nin özel savaş taktikleri” olmayan daha başka meseleleri olan biri. Ve tabii o önceliklere göre de hamleler yapan, bu hamleleriyle Kürtleri yönlendirebilen biri" diye yazdı.

DEM Parti'den aday olmayacağını açıklayan Başak Demirtaş'ın olası İstanbul adaylığının Selahattin Demirtaş'ın popülaritesini daha da artıracağını kaydeden Oğur, "Kandil, parti içindeki ağırlığını kullanarak, sonucu DEM Partisi’nin rağmına da olsa bunu engellemiş oldu. Böylece hem “AKP’nin geriletilmesini” en öncelikli hedef olarak gören sol kanat mutlu oldu hem de Demirtaş’ın partinin önüne geçmesinden rahatsız olanlar.

Sonuçta DEM Parti en çok oyu alacak adayı çıkarmamak gibi siyasetin tabiatına aykırı bir kararı verdi. Karardan İstanbul’da İmamoğlu’nun kazanmasını isteyenler mutlu. Ama böyle vesayet altındaki, irrasyonel, organik olmayan bir DEM Parti’nin desteği 14 Mayıs’ta görüldüğü gibi iktidarın her zaman elinde bir koz olacak, kaybettirebilecek de bir destek" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...