Gündem

YHT test sürüşünde vagonlar raydan çıktı; CHP’li Karasu uyardı: Oy uğruna hattı eksiklerle açtılar, araştırma önergemiz Meclis’te duruyor, yanlıştan dönün!

15 Ekim 2023 09:16

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında test sürüşünde tren raydan çıktı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, hattaki eksiklikleri defalarca gündeme getirdiğini anımsatarak “Bu hatta neden bu kadar çok kaza oluyor? Allah korusun, yolcu taşıma sırasında kaza olsaydı ne olurdu? Araştırma önergemiz Meclis’te duruyor. Yanlıştan dönün, hepsini bilimin ışığında araştıralım sonra hattı hizmete alalım” dedi.

Cumhuriyet’e konuşan Karasu, “Defalarca uyardık, endişelerimizi dile getirdik ama dinlemediniz. Oy ve şov uğruna hattı eksiklerine rağmen açtınız. Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye attınız" diye konuştu.

CHP’li Karasu, haziran ayında da yoğun yağışın demiryolu hattına zarar verdiğini ve yol kontrolü yapan kılavuz lokomotifin raydan çıktığını anımsattı. Karasu, TBMM’de Ankara Sivas YHT Hattı’ndaki eksiklik ve aksaklıkların incelenmesi, gerekli can ve mal güvenliği önlemlerinin alınması için Meclis araştırması açılmasını da istemişti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir de, aynı hatta gündüzleri yolcu taşındığına dikkati çekerek, eksik işlerin gece vardiyalarında yetiştirilmeye çalışıldığını kaydetti. Özdemir, “Şu anda yaşananlar tam anlamıyla bitmemiş bir inşaata yapı ruhsatı verip içinde insanları ikamet ettirmek gibi bir şey. Felaketten dönüldü” dedi.

TIKLAYIN - Ankara'da YHT'de test sürüşü kazası: Vagonlar raydan çıktı