Gündem

Yeşim Akbaş cinayetinde “intihar iddiasını” çürüten tanık ifadesi: Yeşim vurulmadan 55 dakika önce görüşmek için sözleşmişler

Yeşim Akbaş cinayeti davasının ikinci duruşması, 31 Mayıs cuma günü görülecek

27 Mayıs 2024 15:08

Manisa Demirci’de 14 Nisan 2023’te, sevgilisi Komiser Yardımcısı Doğan Can Yıldız’ın Emniyet Müdürlüğü’nün üst katındaki lojmanında başından vurularak hayatını kaybeden Yeşim Akbaş’ın (26) ölümüne ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. İntihar ettiği öne sürülen Akbaş'ın ölümünden 55 dakika önce, iddia edildiği gibi, sahibi olduğu güzellik salonundaki cihaz için yetkili servise ulaştığı doğrulandı. Tanık olarak dinlenen yetkili servis uzmanı G.O., Akbaş'ın vurulmadan 55 dakika önce kendisine "Bekliyorum seni G... Bey" diye mesaj gönderdiğini doğruladı. Onat, "Olay günü daha önce kendisine sattığımız cihazla ilgili olarak teknik servis sağlamak amacıyla iş yerine gidecektim. Ben de saat 09.00'da kendisine geleceğimi bildirdim" dedi. Bu ifadeyle, Akbaş’ın intihar etmediği, vurulduğu iddiası güçlenmiş oldu. Akbaş’ın sevgilisi, komiser yardımcısı Yıldız’ın, eski eşi ve eski eşinin daha önce evli olduğu adamın kişisel verilerini hukuka aykırı şekilde sorgulaması nedeniyle iki kez meslekten çıkarma cezası aldığı da ortaya çıktı.

Akbaş, 14 Nisan günü 08.15'te, sevgilisi Yıldız'a ait silahla başından vurulmuş, ağır yaralanması sebebiyle Salihli ilçesine sevk edildiği sırada hayatını kaybetmişti. İddianamede Yıldız’ın, geçmişte boşandığı eşini başına silah dayayarak tehdit ettiği ve eşine şiddet uyguladığı için disiplin soruşturması sonucunda yer değiştirme cezasıyla olayın gerçekleştiği Demirci’ye atandığı ortaya çıkmıştı. İlk duruşmanın ardından sanığın daha önce eski eşi M.T. ve M.T.'nin eski eşi A.A.'nın kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde sorgulaması sebebiyle hakkında soruşturma başlatılması sonucu aldığı disiplin cezası da dosyaya girdi. Yıldız hakkında iki kez meslekten çıkarma cezası kararı alındığı görüldü.

Akbaş'ın ölümüne ilişkin davada mahkeme, Akbaş'ın olay sabahı iletişim kurduğu G.O. isimli servis yetkilisinin tanık olarak dinlenmesine karar vermişti. Müşteki avukatlarından Büşra Yıldız, T24'e yaptığı açıklamada tanık G.O.'nun ifadesini değerlendirdi, intihar edecek psikolojide olan bir insanın ileriye dönük planlar yapmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti.

O gün Akbaş'la vurulmadan önce iletişim kuran G.O., ifadesinde şunları söyledi:

"Saat 9'da geleceğimi bildirdim"

"Yeşim Akbaş'ı müşterim olması sebebiyle tanırım. Bizim firmamız güzellik salonlarına cihaz satışı yapar. Yeşim Akbaş'ın da güzellik salonu vardı. Yeşim Akbaş olay gününden önce beni servis için aramıştı. 14 Nisan günü de 7'yi 20 geçe bana "Bekliyorum seni G... Bey" diye mesaj attı. Çünkü ben olay günü daha önce kendisine sattığımız cihazla ilgili olarak teknik servis sağlamak amacıyla iş yerine gidecektim. Ben saat 9'da kendisine geleceğimi bildirdim.

Komşu, Yeşim'in öldüğünü haber verdi

Öğlen saat 3'te iş yerine gittim. Zile bastım, kapıyı açan olmadı. Halı yıkama servisinden geldiler. Onlar şifreyi biliyormuş, dış kapıyı açtılar. Ben apartmana girdim. Hatırladığım kadarıyla ikinci katta bulunan iş yerinin kapısına gittim. Tekrar zili çaldım. Yukarıdan bir komşu inerek bana Yeşim Hanım'ın öldürüldüğünü söyledi. Maktul bana mesaj attığı saatten sonra benimle herhangi bir şekilde iletişim kurmadı. Ben sanığı bir kez teslimat esnasında Yeşim Hanım'ın iş yerinde görmüştüm. Bu da olaydan bir buçuk sene kadar önceydi."

Avukat Yıldız: İntihar edecek insanın planlar yapması hayatın olağan akışına aykırı

Avukat Yıldız, sanığın beyanlarındaki çelişkiyi vurguladı, sanığın polis olmasının imtiyazlarını olay günü ve dava sürecinde kullanmaya çalıştığını söyledi:

"Son duruşmadan sonra gelen evraklarda, tanık G.O., Yeşim'in kendisine olaydan çok kısa bir süre servis için önce mesaj attığını, servis için 9'da gelecekleri yönünde anlaştıklarını belirtmiştir. Aynı şekilde sanığın da belirttiği üzere, Yeşim araç almak istemektedir. İntihar edecek psikolojide olan bir insanın ileriye dönük planlar yapması hayatın olağan akışına aykırıdır.

İlk günden bugüne değin sanığın beyanları çelişkilerle doludur. Dosyada delillerin toplanması ile sanık, somut olayı kendi lehine değerlendirme çabasındadır. Aynı şekilde sanık, polis olmasının imtiyazlarını da olay günü ve dava sürecinde kullanmaya çalışmıştır.

"Suça dahli olan polis memurları hakkında suç duyurusu talebinde bulunduk"

Olay yerinde bulunan polis memurlarınca olayın tek şüphelisi olan sanığın ellerinin kolonya ile temizlenmesi, sanığın olay yerinde tek başına bırakılması, silahın olay yerinin dışına çıkarılarak bir yerlere götürülmesi ve tekrar olay yerine getirilip yanlış şekilde konulması, aynı şekilde olay yerinin maktul hastaneye götürülmeden düzgün fotoğraflanmaması gibi durumlar sanığı korumaya yöneliktir. Suça dahli olan polis memurları hakkında da tarafımızca suç duyurusunda bulunulması talep edilmiştir.

Yeşim Akbaş olayı bir kadın cinayetidir. Hukuki süreci takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Yıldız hakkında boşandığı eşi ve onun eski eşinin kişisel verilerini sorguladığı için disiplin cezası kararı verilmiş

Daha önce boşandığı eşini başına silah dayayarak tehdit eden ve eşine şiddet uyguladığı için disiplin soruşturması sonucunda yer değiştirme cezasıyla olayın gerçekleştiği Demirci’ye atanan Yıldız'ın, eski eşi M.T. ve M.T.'nin eski eşi A.A.'nın kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde sorgulaması sebebiyle hakkında soruşturma başlatılması sonucu aldığı disiplin cezası da dosyaya girdi. 

"Yetkili olmadığı halde hukuka aykırı olarak elektronik ortamda veya bilgisayar loglarında kişisel verilerle ilgili sorgulama yapmak, bu şekilde elde edilen bilgileri paylaşmak veya yayın yoluyla duyurmak, log kayıtlarını değiştirmek veya silmek fiili" işleyen Yıldız hakkında iki kez meslekten çıkarma cezası kararı alındığı görüldü.

Yeşim Akbaş cinayeti davasının ikinci duruşması, 31 Mayıs cuma günü görülecek.

Ne olmuştu?

26 yaşındaki Yeşim Akbaş, Manisa Demirci’de 14 Nisan 2023’te, sevgilisi Komiser Yardımcısı Doğan Can Yıldız’ın Emniyet Müdürlüğü’nün üst katındaki lojmanında, Yıldız' ait tabanca ile başından vurularak hayatını kaybetmişti.

İddianamede, Akbaş'ın ölümünden önceki gün Yıldız ile birlikte birlikte katıldığı iftar yemeğinde yüzünde herhangi bir yara bulunmayan Yıldız'ın suratındaki çiziğe dikkat çekilmiş, yüzündeki izin kedi tırmalaması sonucu olduğunu anlatan komiser yardımcısı Yıldız’ın tırnağında Akbaş’a ait doku örneğine rastlanmıştı. Yıldız, sırtındaki çiziklerin ise bir iki gün önce B.Ç. isimli şüpheli bir şahsa işlem yaparken olduğunu söylemişti.

Sanık Yıldız'ın, Akbaş’ın vurulmasından hemen sonra elini yıkadığı ve olay yerindeki polis memurlarının verdiği kolonya ile elini temizlediği tespit edilmişti. 

Mahkeme, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalması nedeniyle sanık Yıldız'ın tutukluluğunun devamına karar vermişti.

TIKLAYIN - Komiser yardımcısını elini yıkayıp kolonya ile temizlemesi tutuklatmış: Yeşim Akbaş’ın ölümüne ilişkin davada tanıdık savunma