Gündem

Yerli ve Milli Parti'den iktidara çağrı: "Öğrenciyken iki lokma ekmek verin!"

YMP Genel Başkanı Mutlu, okul kantinleriyle ilgili gelen şikâyetlere dikkat çekti

16 Eylül 2023 12:17

Orhan Bakırcı - T24

Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, okul kantinleriyle ilgili gelen şikâyetlere dikkat çekerek, iktidara önemli bir çağrıda bulundu.

Açıklamasında, mezun olduğunda iş bulamayan öğrencilere, öğrencilik dönemlerinde yemek yardımı yapılmasını isteyen Mutlu, "Devletimiz büyüktür, çocuklarımıza sağlanacak gıda desteğinde bulunmasını talep ediyoruz. Mezun olunca iş vermiyorsunuz, öğrenciyken iki lokma verin." dedi.

İlaç desteği gibi, okullarda kantin desteği sağlanmalı

YMP Genel Başkanı Mutlu, okul kantinlerindeki gıda maddelerinin yarısının devlet tarafından karşılanmasını önererek, "İlaç desteklerinde nasıl bir sübvansiyon sağlanıyorsa, okul kantinlerinde de aynı desteği bekliyoruz." dedi.

Genel Başkan Mutlu, eğer bu sübvansiyon gerçekleştirilemezse, kantinlerin kiralanmasının sona erdirilmesini ve okul müdürlüklerinin doğrudan kantinleri işletmesini önerdi. Böylece okulların doğrudan daha uygun fiyata gıda maddesi alabileceğini ve maliyetine öğrencilere sunabileceğini belirtti.

Koltuk kavgaları ile değil, vatandaşın sorunları ile ilgilenin

Açıklamasının devamında iktidar ve muhalefetin tutumunu eleştiren Mutlu, "Koltuk kavgalarıyla meşgul olan diğer partilere sesleniyoruz; çocuklarımızın bir damla gözyaşı için bütün koltuklar kurban olsun!" ifadelerini kullandı.