Gündem

Yerel basın 5 yıl önce uyarmıştı | İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin elektrik şirketinden açıklama

13 Temmuz 2024 14:50

İzmir'de sağanak yağmurdan kaçan iki vatandaş elektrik akımına kapılarak can verirken, Ege Telgraf gazetesinden Utkucan Akkaş'ın yaptığı habere göre 5 yıl önce aynı yer için uyarıda bulunulduğu ortaya çıkmıştı. Olay hakkında soruşturma sürerken elektrik şirketinden açıklama geldi. 

İzmir'de elektrik dağıtım hizmetini sunan Gdz Elektrik, dün Konak ilçesinde İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli kişilerin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bölgede yaptıkları yatırımlara ilişkin son 6 ayda bir şikayet kaydının olmadığını bildiren, şirketten yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın adli makamlarca yürütüldüğü kaydedildi.

Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Biz de ilgili mercilerin olayı ivedilikle aydınlatmasına yardımcı olmak adına her türlü desteği sunmayı sürdürüyoruz. Yapılan ilk incelemelerde bölgede şirketimize ait herhangi bir havai yatırımımızın bulunmadığını, haberlere de yansıyan mazgalların sorumluluğunun şirketimizde olmadığını önemle belirtmek isteriz. Öte yandan bölgeyle ilgili yatırımlarımıza ilişkin son 6 aydır herhangi bir şikayet kaydı da bulunmamaktadır.

Araştırmaların devamında bilirkişi raporunu takiben olayın aydınlatılacağına olan inancımızı belirtirken tüm desteğimizle, en şeffaf şekilde ilgili mercilerin yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Kaybından derin üzüntü duyduğumuz İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’e Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz."

Yerel basın 5 yıl önce uyarmış, sokakta yaşayan bir köpek hayatını kaybetmiş

İzmir'in yerel gazetelerinden Ege Telgraf, 19 Ocak 2019 yılında "Çözüm için illa biri mi ölmeli" başlıklı haberinde, olayın yaşandığı yer için uyarıda bulunmuş, Utkucan Akkaş imzalı haberde şu ifadeler yer almıştı:

"Alsancak Vapur İskelesi’nin karşı sokağında bulunan Enver Dündar Başar Sokak’ta yer altından geçen elektrik kabloları ölüm tehlikesi saçıyor. Her gün çok sayıda insanın Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne ulaşmak için kullandığı Enver Dündar Başar Sokak’ta yerin altından geçen elektrik hattı dışarıya sızma yapıyor. Bir buçuk metrelik bir alanda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle, sokak taşları sürekli sıcak kalıyor. Elektrik kaçağından pek çok insan yürürken çarpılırken olası bir can kaybı yaşanmasından korkuluyor. Esnaf, uzun süredir burada elektrik kaçağının yaşandığını ve bir sokak köpeğinin bu nedenle can verdiğini söyleyerek yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti."

Ege Telgraf gazetesi, "5 sene önce uyarmıştık, giden canın hesabını kim verecek" diye 5 yıl önceki haberini hatırlattı. Ege Telgraf, Akkaş'ın haberin ardından yetkililerin bölgeye intikal ederek "sorunu çözdüklerini" bildirdiklerini de hatırlattı.

TIKLAYIN-İzmir'de 2 kişi sokakta elektrik akımına kapılarak can vermişti; yerel basın 5 yıl önce böyle uyarmış!

TIKLAYIN-İzmir'de sağanaktan kaçmaya çalışan 2 kişi, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Ne olmuştu?

Konak ilçesinde dün sağanak sırasında İnanç Öktemay, Enver Dündar Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere düşmüş, Özge Ceren Deniz de ona yardım etmek isterken akıma kapılıp arkadaşının yanına düşmüştü.

Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan Öktemay ve Deniz, kaldırıldıkları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.