Gündem

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz bıçaklı saldırıya uğradı; saldırgan yakalandı

07 Aralık 2022 17:26

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. 3 yerinden bıçaklanan Yılmaz'ın baygınlık geçirdiğini ancak durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öztürk Yılmaz, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Saldırıyı gerçekleştiren Erdoğan'ın adamlarıdır" dedi. T24'e konuşan Yılmaz, "Bu bir adli değil siyasi vakadır. Ben buradayım, daha da güçlü devam edeceğim" ifadesini kullandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan açıklamada, saldırgan Serhat K'nin yakalandığı duyuruldu.

Atatürk Bulvarı No 131’de bulunan partinin genel merkezine gelen bir kişi Yılmaz’a saldırı gerçekleştirdi. Eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt ve partililer saldırgana müdahale etti. Öztürk Yılmaz Ankara Güven Hastanesine kaldırıldı.

Yaşananları KRT TV canlı yayınında anlatan Öğüt, saldırganın Öztürk Yılmaz'ın boğazını kesmek istediğini ancak yaşanan arbede sonucu bunu başaramadığını söyledi.

EGM'den yapılan açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" denildi.

"Sizden korkan namerttir, şerefsizdir"

Öztürk Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile seslendi. Kendisine yapılan saldırı hakkında 'Başta Erdoğan'a söylüyorum' diyen Yılmaz, 'Sizden korkan namerttir, şerefsizdir' dedi.

Erdoğan ile 'ölene kadar mücadeleye devam edeceğini' söyleyen Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dört derin bıçak yarası aldım. Yapan kriminal bir adam ama yaptıranlara asıl sormak lazım. Yaptıranlara söylüyorum başta Erdoğan'a: Siz hiçbir şey yapamazsınız. Allah istemediği için sizin yapacağınız hiçbir şey yok. Sizden korkan namerttir, şerefsizdir. Sizden korkan sizin gibi olsun. Hiçbir şey yapamazsınız siz.

Ben Musul'u yaşamışım, hayatımda hiç kimseye teslim olmamışım. Kimsenin uşaklığını yapmıyorum. Siz yanlış adamlarsınız ve gideceksiniz.

Erkekseniz kendiniz gelseniz ya! Sizde erkeklik duygusu yok mu? Niye beş paralık adamlarınızı gönderiyorsunuz. Erkekseniz çıkın karşıma, ne hesabınız varsa görün. Ama çıkmıyorsunuz.

Ben İçişleri Bakanlığı'ndan daimi koruma istedim vermedi, yazı elimde. Bana, 'çağrı üzerine koruma verebiliriz' dedi. Ben saldırganın geleceğini nereden bileceğim de çağrı üzerine koruma isteyeceğim.

Şunu bilin, devlet sizin babanızın malı değil. Siz hiçbir şeysiniz. Benim gözümde beş para etmezsiniz. Sizden korkan sizin gibi olsun. Hiç kimseden korkmuyoruz. Bu bıçak yarası nedir ki, sen demokrasiyi yaralamışsın, sen Anayasayı, ekonomiyi yaralamışsın. Sen toplumu yaralamışsın benim bacağım yaralanmış ne olur! O bacak kopar, diğeriyle devam ederim sana karşı.

Ve seninle ölene kadar devam ederim bu mücadeleye, korkmuyorum, kimse de korkmasın. Bunlar bizi yıldıramazlar."

"Saldırıyı gerçekleştiren Erdoğan'ın adamlarıdır"

KRT'ye açıklama yapan Öztürk Yılmaz, "4 bıçak derin yarası var. Dikiş atıldı. Biraz kan kaybetmiştim. Korkmuyorum. Saldırıyı gerçekleştiren Erdoğan'ın adamlarıdır. Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin adamlarıdır. Bizim ofisimize herkes gelebilir. Bize daimi koruma vermediler. Korkan namerttir. Kurultay'da meydan okudum, ona bir cevap vermeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Buyurun bir çay için' dedim. Arkadan bıçaklayıp kaçmaya çalıştı. 4 yerden yara aldım. Kamera kayıtları da mevcut. Bu adli bir vaka değildir" dedi.

Öğüt, 3 yerinden bıçaklanan Yılmaz'ın baygınlık geçirdiğini fakat şu an durumunun iyi olduğunu aktarırken saldırganın bıçakla kaçtığını duyurdu.

"Adli değil siyasi vakadır"

T24'e açıklama yapan Yılmaz yaşanan olaya ilişkin olarak, "35 yaşlarında bir erkek Genel Merkez'e geldi. Partimizi beğendiğini hatta üye olmak istediğini söyledi. Kahve vermek için arkamı döndüğüm sırada bana saldırdı. Olay 5 dakika içinde oldu. O anda başkan yardımcılarım vardı ama saldırgan kaçtı." diye konuştu.

Yılmaz, "Bu bir adli değil siyasi vakadır. Son dönemlerdeki açıklamalarım ortadadır. TRT, AA ve İletişim Başkanlığı'nın önlerine gidip açıklama yapmıştım. Bana taşeronlarını göndererek mesaj verdiler. Ben buradayım, daha da güçlü devam edeceğim. Daha önce koruma için başvurmuştum ama bana çağrı üzerine koruma verebileceklerini söylediler." dedi.

Serhat K. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün ekibine teslim edildi

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a yönelik bıçaklı saldırının şüpheli Serhat K., Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ilk sorgusunun ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün ekibine teslim edildi.

TIKLAYIN | Eski Musul Başkonsolosu, Yenilik Partisi lideri Öztürk Yılmaz: Bizi IŞİD'e satmışlar