Politika

Yeniden Refah'ta sular surulmuyor: Bir belediye başkanı daha istifa etti, meclis üyeleri de peşinden gitti

03 Eylül 2024 20:53

Dün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ve 5 belediye meclis üyesinin Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifasının ardından bugün de Konya'daki Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz istifa etti. Yılmaz'ın ardından altı meclis üyesi de istifasını açıkladı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. Gülpınar'ın ardından Eyyübiye Meclis üyesi Mehmet Alak ile dört Viranşehir Belediye Meclis üyesi de istifa etti. Böylece Viranşehir Belediye Meclisinde YRP'li meclis üyesi kalmadı. İstifa eden meclis üyeleri açıklamalarında, "Gülpınar nerede ise biz de oradayız. Eğer AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz" dedi. Gülpınar yola bağımsız devam edeceğini söylese de 31 Mart'tan önce istifa ettiği AKP'ye geri döneceği de iddialar arasında.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ise partiden Gülpınar'ınistifasıyla ilgili, "İstişare olmadı bizimle. Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' diyen yapıya giderse diyecek bir şey yok" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'ın ardından YRP'de peş peşe istifalar: Nerede ise biz de oradayız. Gülpınar nereye biz oraya, AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz

Gülpınar'ın dün açıkladığı istifasının ardından bugün de Konya'da Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz partisinden istifa ettiğini duyurdu.  Yılmaz ile birlikte altı meclis üyesi de partiden istifa etti. Mehmet Ali Yılmaz istifa açıklamasında "En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde" dedi.

Seçimleri yüzde 59.51 oy oranıyla kazanan Mehmet Ali Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Kıymetli hemşerilerimizin destekleriyle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde büyük bir teveccühle Yalıhüyük Belediye Başkanı olarak seçimi kazandık. Çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareketle halkımızın taleplerine ve çağrılarına her daim öncelik gösterdik. Göreve geldiğimiz günden itibaren hep şeffaf olduk ve ilçemizin durumu ile yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi değerli vatandaşlarımızla paylaştık. Gönül akdimize her daim sadık kaldık ve kalmaya devam edeceğiz.

Bizlere kucak açan, sevgisini ve desteğini esirgemeyen hemşerilerimiz için hizmet ve çalışma aşkıyla çıktığımız bu kutlu yolda, hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp; ilçemiz gelişmesi için aşkla, muhabbetle, projelerle gönüllere girerek elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde Yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm Belediye Meclis Üyeleri de olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayız. Bu kararın ilçemize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Geçen ay YRP'den AKP'ye geçen başkanlar

AKP'nin 23. kuruluş yıldönümünde gerçekleşen programda partiye 2 milletvekili, 15 belediye başkanı katılmış, bunlar arasında YRP'den seçilen Adana Feke İlçe Belediye Başkanı Cömert Özen, Samsun Ayvacık İlçe Belediye Başkanı Refahattin Şencan, Ordu Çaybaşı İlçe Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, Muş Bulanık İlçesi Yoncalı Belde Başkanı Fehim Kaya da yer almıştı.

YRP "Sayın Gürpınar'la ilgili inancımız tamdır" demişti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Erzurum Aziziye İlçe Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, AKP'ye geçen belediye başkanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeniden Refah Partisi'nin 63 belediyesinden 13'ü partimizden ayrıldı. Bu olağan bir durum değil. Bunu normal, olağan, sıradan bir durum olarak göremiyoruz, karşılayamazsınız" demiş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gürpınar'ı bu tartışmalardan tenzih etmişti. Kılıç, "Sayın Gürpınar partimizdedir, Şanlıurfa'dadır. Hizmete devam ediyor ve yine Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçildiği gün olduğu gibi beş yıl boyunca hizmete devam etmeye yönelik inancımız ve kanaatimizle kendisiyle ilgili tamdır" demişti.

23. yılında AKP'ye katılan yeni isimler belli oldu!