Gündem

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ evinin önünde saldırıya uğradı; sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Demirağ'ın tedavisi GATA'nın yoğun bakım servisinde sürüyor

11 Mayıs 2019 00:31

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ kimliği belirsiz kişiler tarafından Ankara'da saldırıya uğradı, sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Televizyon programı çıkışında Demirağ’a 7 kişilik bir grubun beyzbol sopalarıyla saldırdığı belirtildi.

Yaniçağ yazarı Murat Ağırel “Bugün Türkiyem TV’de beraber program yaptık Yavuz Selim Demirağ ile birlikte. Program çıkışı evine bıraktım. Sahte plakalı doblo markalı araç ile bizi takip etmişler .Sonrasında ben vedalaşıp ayrıldıktan 2-3 dakika sonra Yavuz ağabeye saldırmış alçaklar. GATA’da yoğun bakımda” mesajını paylaştı.

Ağırel ayrıca, Demirağ'ın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın sonucunun kesinleşmesi nedeniyle Demirağ'ın önümüzdeki hafta cezaevine gireceğini aktardı. 

Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik, Yavuz Selim Demirağ'a yönelik saldırı hakkında "Bu alçak saldırıyı yapanlar, organize edenler bu işin hesabını verecekler. Yapılan bu alçaklığın en yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Akşener: Bunlar bizi yıldıramaz

Saldırı'ya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yeniçağ Gazetesi yazarı değerli kardeşim Yavuz Selim Demirağ’a yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu yapılan alçak saldırı basın özgürlüğüne ve fikir hürriyetimize yapılmıştır. Bunlar bizi yıldıramaz, yıldıramayacak!." ifadelerini kullandı.

Yeniçağ Gazetesi'nden açıklama

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Yeniçağ gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Çelik, “Yeniçağ gazetesine yapılan alçak saldırılara bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Gazetemizin cesur, korkusuz ve mert kalemi Yavuz Selim Demirağ kardeşim, Türkiyem TV’de yapmış olduğu program sonrasında evine girdiği sırada alçak bir saldırıya maruz kalmıştır. Öncelikle Yavuz Selim Demirağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık durumunu yakından takip ediyoruz, inşallah eskisinden daha güçlü bir şekilde tekrar aramıza dönecek ve yazılarına kaldığı yerden devam edecek. Bu saldırıyı kabul edebilmemiz, sineye çekebilmemiz mümkün değildir. Demirağ’a yapılan saldırı Yeniçağ’a yapılmıştır.Bu olayı gerçekleştirenleri ve onlara talimat verenlerden teker teker ortaya çıkaracağız.Bu alçak saldırıyı yapanlar, organize edenler bu işin hesabını verecekler.Yapılan bu alçaklığın en yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

TGC'den kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıyı kınadı.

Kuruldan yapılan açıklamada, Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun beyzbol sopalarıyla saldırdığı, Demirağ’ın tedavisinin GATA’da yoğun bakım servisinde sürdüğü belirtildi.

Saldırıyı azmettirenler ve yapanların kınandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda uygulanan cezasızlık tavrının bu olayda da uygulanmamasını bekliyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Yeniçağ yazarına yapılan saldırı basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir. TGC Yönetim Kurulu olarak meslektaşımız Yavuz Selim Demirağ’ın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”