Gündem

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana meydan okuyorum, Anayasa'da 3. kez aday olabilmen için tek bir madde göster

03 Şubat 2023 12:02

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı tartışmalarını değerlendirdi. Uğuroğlu, "Sana meydan okuyorum, Anayasa'da 3. kez aday olabilmen için tek bir madde göster" çağrısını yaptı. 

Uğuroğlu yazısında, "AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; 'Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor. Hukuka da Anayasa'ya da uygun…' Bunlar ham hayal… Bunlar hukuksuz boş laflar. Seni kim kandırıyor Erdoğan? Milleti mi kandırıyorsun? Yüksek Seçim Kurulu'nun üyelerini kandırmaya mı çalışıyorsun? Bu ifadenle ancak kendini kandırabilirsin Erdoğan AKP'lileri dahi kandıramazsın… 2007'de düzenlediğin, 2010 ve 2017 anayasa değişikliklerinde aynen bıraktığın Anayasa'nın 101. Maddesinin ikinci fıkrasının son cümlesini okumanı tavsiye ediyorum: 'Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.' Diyorsun ki; '10 Mart'ta seçim kararını ben alacağım…' Evet Anayasa'nın 116'ncı maddesinin 2'nci fıkrasına göre bu yetkin var: 'Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.' Peki bu maddede aday olabilmen için tek bir kelime var mı? Yok... " ifadesini kullandı. 

Uğuroğlu şunları kaydetti:

"Erdoğan sana meydan okuyorum: Anayasa'da 3. kez aday olabilmen için tek bir madde göster…"