Gündem

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu’ndan Erdoğan’a: "Kader Planı" varsa ve inanıyorsan neden binlerce koruma ile geziyorsun?

“20 yıllık ihmalin, umursamazlığın, vurdum duymazlığın kurbanı oldu 41 kahraman maden işçisi”

17 Ekim 2022 10:48

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Amasra’daki maden faciasında yaşamını yitiren 41 işçinin ardından “Biz kader planına inanmış insanlarız” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bazı sorular sordu.

“Recep Tayyip Erdoğan sana soruyorum; ‘Kader Planı’ varsa ve inanıyorsan neden binlerce koruma ile geziyorsun? Zırhlı araçlarını yurt dışına dahi neden götürüyorsun? 20 yıllık iktidarında yaklaşık 2 bin işçi maden kazalarında öldüyse önlem almak bugün mü aklına geldi?” diye yazan Uğuroğlu, devamında şunları kaydetti:

“Hem, 'Her zaman olacaktır' diyorsun, hem, 'tarihe gömmek' diyorsun hangi sözüne inanalım… Anladık elbette cama bakıp konuşmuyorsun… ‘Güvenlik önlemleri’ senin için süper maksimum alınıyor Erdoğan… Seninki can da işçilerinki patlıcan mı? Derler ki; ne şehittir ne gazi, pisi pisine gitti Niyazi… 20 yıllık ihmalin, umursamazlığın, vurdum duymazlığın kurbanı oldu 41 kahraman maden işçisi…

Madem, ‘Maden kazalarını tarihe gömmek’ istiyorsun haydi Erdoğan hodri meydan; Meclis'te iktidar ve muhalefetin eşit sayıda temsilci vereceği bir araştırma komisyonu kurulmasını sağla; tüm madenlerde üretimi durdur, ihtiyacı ithal et; ilgili mühendis odalarının yetkililerinden, özgür bilim insanlarından oluşan komisyonlar kur tüm madenlerdeki eksikleri ve yapılması gereken önlemlerin belirlenmesini sağla.

Madem, işçi dostu gibi davranıyor, madem ‘iş kazalarından şikâyet’ ediyorsun haydi Erdoğan hodri meydan; darbeci Evren'in yok ettiği anayasal grev haklarını işçi sendikalarına geri ver. Sarı sendikacılık yaptırmaktan vazgeç. Sendikalara siyaseti sokma, devlet bürokrasisinin elini sendikalardan çek.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Erdoğan, 41 işçinin can verdiği maden ocağının önünde konuştu: Biz kader planına inanmış insanlarız