Gündem

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu’ndan Erdoğan’a: Anlaşıldı ki 20 yıllık iktidarın senin hayallerini de bitirmiş; dağ fare doğurdu

31 Ekim 2022 09:41

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesini eleştirdi.

“Konuşmanın yüzde 99'9'u vaat” diyen Uğuroğlu, “Tarımda, besicilikte, sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, teknolojide, bilimde, kişi başına düşen milli gelirde, yüksek faiz ile mücadelede, fakir fukaranın sıkıntılarının çözümünde, vergi reformunda tek bir yeni hedef ortaya koymayarak; Türk milletinin hayallerini yıktın Erdoğan… Anlaşıldı ki 20 yıllık iktidarın senin hayallerini de bitirmiş” ifadelerini kullandı.

“Anlaşıldı ki Türkiye Yüzyılı için bakanlıkların tek bir proje hazırlamamışlar. Anlaşıldı ki artık Türk milletine sadece Kanal İstanbul vaadin var.Türkiye Yüzyılı projen gösterdi ki; dağ fare doğurdu” diyen Uğuroğlu devamında şunları kaydetti:

“Erdoğan, Türban ve aile konusunda anayasa değişikliği ve halk oylaması yani referandum öneriyorsun. Ben de sana Türkiye Yüzyılı projen katkı sağlayayım ve milletin beklediği iki sorulu referandum konusunu söyleyeyim:

Birinci soru: Kanal İstanbul yapılsın mı yapılmasın mı?

İkinci soru: Sığınmacılar ülkelerine gönderilsin mi, gönderilmesin mi?

Hodri meydan Erdoğan…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.