Gündem

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu’ndan 6’lı masaya: Anayasa'nın çiğnenmesine göz yumacak mısınız?

30 Eylül 2022 10:30

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, 6’lı masanın liderlerine, iktidar kanadının zamanında seçim olacağı açıklamalarına karşın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olamayacağı konusu sordu. Uğuroğlu, “Anayasa'nın çiğnenmesine göz yumacak mısınız?”  sorusuna yanıt beklediğini ifade etti.

“Türkiye'yi adım adım gezip partileri için milletin derdini dinliyor ve propaganda yapıyorlar ama 6 liderin sürekli savumda kalması siyaseten hiç doğru değil” değerlendirmesini yapan Uğuroğlu, “AKP iktidar ve yandaşları her fırsatta yalan, dolan, iftira, hakaret saldırıyor. Bu siyasetin elbette birkaç nedeni var” diyerek şunları kaydetti:

“Birincisi; ekonomik krizi Türkiye'nin gündeminden çıkarmak.

İkincisi; Recep Tayyip Erdoğan'ın zamanında yapılacak seçimde aday olamayacağını gündemden uzak tutmak.”

“Ancak gündeme bakarsanız sanki Erdoğan'ın 18 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşmiş gibi… 6'lı masanın liderleri bu konuda ortaya hâlâ net bir tavır koymadılar” diyerek eleştiride bulunan Uğuroğlu, 6‘lı masanın liderlerine şu soruları sordu:

“- 18 Haziran'da zamanında yapılacak seçimde 2014 ve 2018'de iki kez cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan anayasanın 101. Maddesinin 2. Fıkrasına göre 3. Kez aday olabilir mi?

- Anayasa meclis erken seçim kararı alırsa Erdoğan'a 3. kez aday olma hakkı tanıyor.

- AKP ve MHP 14 Mayıs'ta erken seçim için algı operasyonu yapıyor.

- Ancak mecliste gerekli 360 oy gerekiyor ki Cumhur İttifakı bu sayıyı bulamıyor.

- Meclis'e "erken seçim" teklifi gelirse seçime bir ay kalan Erdoğan'ın 3. Kez adaylığına onay verecek misiniz?

Anayasa'nın çiğnenmesine göz yumacak mısınız?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.