Dünya

Yeni Zelanda, 50'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan kazada Boeing'in kara kutularına el koyacak

Olayın ardından Jokat tarafından çekilen fotoğraflarda, diğer yolcuların çarptığını söylediği uçağın tavanında meydana gelen hasar görülüyor

12 Mart 2024 13:31

T24 Dış Haberler

Yeni Zelanda Ulaşım Kazaları Araştırma Komisyonu (TAIC), 50'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan kazanın ardından LATAM Havayolları'na ait Boeing 787'nin kokpit ses kayıt cihazı ve uçuş veri kayıt cihazına el koyduğunu açıkladı.

Havayolu şirketi ve Sydney-Auckland seferini yapan uçaktaki yolcular, 263 yolcu ve 9 mürettebatın bulunduğu uçağın havada aniden düştüğünü söyledi. 

Olayın ardından Jokat tarafından çekilen fotoğraflarda, diğer yolcuların çarptığını söylediği uçağın tavanında meydana gelen hasar görülüyor. 

Uçağın tavanında meydana gelen hasar

TAIC Sözcüsü, olayın uluslararası hava sahasında meydana gelmesi nedeniyle soruşturma açma görevinin Şili kaza araştırma kurumu Direccion General de Aeronautica Civil'e (DGAC) ait olduğunu söyledi.

Kara kutulara el konulacak

Yeni Zelanda ajansı, uçuşun yörüngesi ve pilotlar arasındaki iletişim hakkında daha fazla bilgi sağlayacak olan "kara kutulara" atıfta bulunarak, "TAIC, kokpit ses ve uçuş veri kayıt cihazlarına el koymak da dahil olmak üzere soruşturmayla ilgili kanıt toplama sürecindedir" dedi. DGAC yaptığı açıklamada soruşturma konusunda TAIC ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

Uçağın yörüngesindeki ani değişikliğin nedeni henüz açıklanabilmiş değil. Güvenlik uzmanları, çoğu uçak kazasının, kapsamlı bir şekilde araştırılması gereken bir dizi faktörden kaynaklandığını söylüyor.
Yeni Zelanda Sivil Havacılık Otoritesi de yaptığı açıklamada gerektiği takdirde soruşturmaya yardımcı olacağını belirtti.