Spor

"Yeni sözleşme Mesut Özil'i rahatlattı"

Türk asıllı Alman futbolcu, geçen yıl Arsenal'la haftalık 350 bin Pound'luk sözleşme imzalamıştı

19 Şubat 2019 18:06

Mesut Özil, Arsenal'de forma şansı bulamazken; eski menajeri Arsene Wenger, Türk asıllı Alman oyuncunun durumuyla ilgili "Yeni sözleşme onu rahatlattı" dedi.

Mesut Özil, Arsenal'de forma şansı bulamazken; İngiliz medyasından eleştiriler almaya devam ediyor. Yeni menajer Unai Emery'nin gelişinin ardından ilk 11'e hasret kalan Türk asıllı Alman oyuncunun durumuyla ilgili yorum yapan isimler arasına eski teknik patronu Arsene Wenger de katıldı. Wenger'in isteğiyle Mesut Özil'le geçen sezon uzun süreli bir sözleşme imzalanırken, Fransız teknik adam bu anlaşmanın oyuncuyu rahatlattığını savundu.

Laureus World Sports tarafından 'Ömür Boyu Başarı' ödülü verilen Wenger, törende Mesut'un durumuyla ilgili konuştu. Uzun süreli sözleşmelerin normalde oyuncunun takıma seçilip seçilmemesi konusunda etkili olmadığını kaydeden Wenger, "Ancak bazen özel durumlar olabiliyor. Bir oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzaladığınızda bu süre zarfında iyi bir oyuncuya sahip olacağınızı düşünürsünüz. Ancak bu daha çok çalışacakları ve en iyilerini oynayacakları anlamına gelmiyor. Çünkü bazen kendilerini rahat alanda hissediyorlar" diye konuştu.

Geçen sezon Arsenal ile 2021 sonuna kadar sürecek 3,5 yıllık yeni sözleşmeyi imzalayan Mesut Özil, Arsenal tarihinin en çok kazanan oyuncusu (Haftalık 350 bin Pound) unvanını ele geçirmişti. Bu sözleşmeyi savunan Wenger, "Üst düzey bir oyuncuyu almak için 100 milyon Pound harcamanız gerekiyor. Ya bonservis bedeli ödemeyeceğiniz bir oyuncuyla bu sözleşmeyi yaparsınız ya da o tür oyuncuyu almak için paranız olması gerekir" ifadelerini kullandı.