Gündem

Yeni Şafak yazarından Jeremy Rifkin yorumu: 70 kişilik bir heyetin üstüne çıkartılarak Türk seçmenine sunulması ciddi bir kampanya hatası

07 Aralık 2022 09:33

Yeni Şafak yazarı Nedret Ersanel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda yer alan dünyaca ünlü Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin'in CHP'nin "İkinci Yüzyıl'a Çağrı" toplantısında konuşmasını "kampanya hatası" olarak değerlendirdi.

Ersanel,  Rifkin'in CHP'nin "İkinci Yüzyıl'a Çağrı" toplantısında konuşmasıyla ilgili “Sizden olmayan, aranızda profesyonel ilişki bulunduğu anlaşılan, 'bilgi ve fikirleri' de size ait olmayan bir dış kimliğin, içlerinde muhakkak kıymetli isimlerin de bulunduğu 70 kişilik bir heyetin önüne ve üstüne çıkartılarak Türk seçmenine sunulması ciddi bir kampanya hatasıdır” yorumunu yaptı.

Ersanel “Rifkin konuşurken bilimsel verilerini küresel bir tahayyüle oturttu. ‘Önümüzdeki dünya’ şablonu çizdi. Ve kestirmesinin uzak vadede olmadığını, gerekenlerin şimdi yapılmasını da zımnen ikaz etti…

Ön sıradan bu ‘küresel tahayyülü’ dinleyen ve bugünün küresel gerçekliğini bildiğini varsaydığımız CHP eliti acaba ne düşündü?..

Hiç kuşkum yok CHP içinde danışmanlı açılışa ‘acaba’ diyenler de çıkmıştır. Genel Başkan’ın, ‘kim ne derse desin’ iradesine çarptıkları kesin. Bu iradeye seçmenin ne kadar çarpacağını da zamanı gelince göreceğiz.” ifadesini kullandı.