Gündem

Yeni Şafak yazarından Ertuğrul Özkök'e: AK Parti bu kadar güçlü iktidar olmasaydı aynı iltifatlara mazhar olacak mıydık?

06 Temmuz 2024 09:14

Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler, Ertuğrul Özkök'ün muhafazakâr kızların başlarını açmalarına yönelik "AKP medyasında ezber bozan iki yazı, iki başörtülü yazar niye bir ay ara ile aynı türban yazısını yazdı?" başlıklı yazısını köşesinden eleştirdi. Böhürler, Star yazarı Sibel Eraslan'la kendisini konu edinen Özkök'ün "kahraman" nitelemesine vurgu yaparak, "Bizi kahraman olarak tanımladığı için değil, bu takdirden hiç haberimiz olmadığı için… Çünkü sözünü ettiği dönemde Özkök’ün değil bizi kahraman bulmak, bir insan hakları mücadelesi verdiğimizi düşündüğünden bile haberimiz yoktu. Zamanın ruhuna uyarak, bu düşüncesini kamuoyundan titizlikle saklamıştı. Çok merak ediyorum; acaba AK Parti bu kadar güçlü bir iktidar olmasaydı yine aynı iltifatlara mazhar olacak mıydık?" diye yazdı.

Özkök'ün Sibel Eraslan ve kendisini "tatlı tatlı" yönlendirdiğini kaydeden Böhürler, "Özkök’ün ifadeleri düşünce dolaşımına; kendi mahallesinin ters olgularına, uzun ve etkin yazarlık dönemi boyunca tek bir kere bakmamış olan birinin, ait olmadığı bir mahallenin ve hiç pratiği olmadığı bir meselenin bilirkişisi olma çabasından ileri gitmez" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: AKP medyasında ezber bozan iki yazı, iki başörtülü yazar niye bir ay ara ile aynı türban yazısını yazdı?