Gündem

Yeni Şafak yazarından AKP'ye: Umarız ki küçük hesap sahipleri değil, işinin ehli insanlar listelerde kendilerine yer bulur

28 Mart 2023 11:00

Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş, milletvekili seçimlerine ilişkin olarak, "Erdoğan’ın büyük Türkiye hayali ve büyük bir misyonu var. Bu misyona sahip insanların milletvekili seçilmesi, yeni sistemde de çok önemli.Umarız ki küçük hesap sahipleri değil, büyük Türkiye hayaline gönül veren işinin ehli insanlar listelerde kendilerine yer bulur." düşüncesini dile getirdi.

Aktaş yazısında, "İktidar partisi olmak zor bir iştir, birden çok sorumlulukları vardır. Büyüdükçe parçalanabilirsiniz, genişledikçe zayıf düşebilirsiniz. Siyasette var olma arzusunu ikiye ayırabiliriz: Önce millet diyerek siyaset yapanlar ve önce ben diyerek politika yapanlar…Askeri vesayet dönemlerinde savunma sanayiinin geri kalması buna en iyi örnektir. Bir füze ya da uçak alımından ülke mi kazanacak yoksa şirket ve general mi kazanacak? Erdoğan’ın büyük Türkiye hayali ve büyük bir misyonu var. Bu misyona sahip insanların milletvekili seçilmesi, yeni sistemde de çok önemli.Kuşkusuz siyaset dünyanın en zor işidir; kısa sürede en isabetli seçimi yapmak herkesin harcı değildir. Vatandaş sadece cumhurbaşkanı adayıyla değil, şehrinde kimin milletvekili seçileceği ile de yakından ilgileniyor. Umarız ki küçük hesap sahipleri değil, büyük Türkiye hayaline gönül veren işinin ehli insanlar listelerde kendilerine yer bulur." ifadesini kullandı.