Politika

Yeni Şafak yazarından AKP'ye: Sırf "birinin adamı" diye arkasında duramayacağımız adaylarla bizi uğraştırmayın

02 Aralık 2023 10:16

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "bir delilik" diyerek kaleme aldığı yazısında AKP'ye yerel seçimle ilgili bazı uyarılarda bulundu. Kılıçarslan, "Bizi lütfen 'arkasında duramayacağımız adaylarla' uğraştırmayın" dedi. 

Kılıçarslan, seçimler yapılıp adaylar belirlenirken AKP'de 'nitelik' değil, 'yakınlık' konusunda bazı inisiyatifler kullanıldığını savundu. 

Kılıçarslan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Açık ve net bir şey söylemek isterim AK Parti’deki karar verici mekanizmalara: 'Birinin adamı' belediye başkanı olacak diye bir şehre kıymanın, o şehirde yaşayan insanları tabiri caizse cezalandırmanın âlemi yok. Lütfen, politika derslerinde size öğretilen gerçeklerle hareket edin ve sırf 'birinin adamı' diye bir takım nüfuz kullanımlarına, bir takım gündelik politika numaralarına prim vermeyin.

İşinizi dikkatle, özenle yürüttüğünüzden eminim. Ama siz de biliyorsunuz ki 'şunu kırmayalım, bunun sözünü dikkate alalım' diyerek gösterdiğiniz politik nezaket bazı şehirlerimize, bazı ilçelerimize bedel ödetti geride bıraktığımız 5 yılda. O yüzden 'veriye, yönteme ve hassasiyete dayalı' o süreci sonuna kadar işletin lütfen. Ve lütfen birinci şansını zaten hak etmeyen isimleri de, 'ikinci şansa' asla layık olmayan isimleri de eleyin bu süreçte.

Cumhurbaşkanımızın riyasetinde toplanacak son kurula öyle isimlerle çıkın ki AK Parti’nin büyük iddiası olan 'AK Belediyecilik' yara almasın. Unutmayın. Şehirdeki vekillerle çok iyi geçinecek ya da onlarla kavga edecek birini değil, Ankara’daki ilişkilerini daha doğru kullanan birilerini değil, teşkilatın en derinden benimseyeceği ya da hiç benimsemeyeceği birini değil, aday olacağı şehri bugünden geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını seçeceğiz, dahası onları seçmek istiyoruz sandık önümüze konulduğunda. Hatırla, gönülle, kurduğu ilişkilerle değil, ortaya koyduğu vizyon ve yaklaşımlarla seçilmiş bir belediye başkanımız olsun istiyoruz. Dahasını da söyleyeyim. Bu bize, yani halka borcunuzdur aynı zamanda."