Gündem

Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Arapça tabelalar bize aslımızı hatırlatıyor, birilerinin utandığı özümüzü

06 Ağustos 2023 11:06

Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, "Arapça tabelalar bize aslımızı hatırlatıyor, birilerinin utandığı, kurtulmaya, uzaklaşmaya çalıştığı özümüzü." dedi.

Geçtiğimiz günlerde sığınmacılar üzerinden aktardığı görüşleri büyük tepki gören Aktay, dünkü yazısında, "Geçtiğimiz günlerde bazı belediyelerin Arapça tabelalara karşı açtığı savaş ne yazık ki ülke olarak bizi cümle aleme karşı gülünç duruma düşürecek rezil rüsva bir görüntü oluşturdu." ifadelerini kullandı.

"Türkçeyi korumak adına hareket ettiklerini söyleyenlerin Türkçe ile bir ilgileri de yok, hiçbir dil böyle de korunmaz" diyen Aktay, "Takdir edersiniz ki bizden çok daha fazla gelişmiş olan ABD’de Çin mahallelerinde neredeyse hiç İngilizce tabela bulunmaz, ne o mahallelerde ne de ülkenin başka yerlerinde Çince, İspanyolca veya Arapça tabelalarla İngilizce dilini korumak adına mücadele edildiğini gören, duyan olmamıştır." görüşünü savundu. 

Aktay, özetle şöyle devam etti:

"Türkiye’nin ulusallaşma sürecinin aynı zamanda abartılı bir “Batılılaşma” hareketiyle birlikte gerçekleşmiş olduğunu görmüyor birileri.

Çok övündükleri ulusallıklarının paradoksal olarak aynı zamanda kendileri olmaktan çıkarak gerçekleştiğini görmüyorlar. Arapça tabelalar bize aslımızı hatırlatıyor, birilerinin utandığı, kurtulmaya, uzaklaşmaya çalıştığı özümüzü."