Eğitim

Yeni Şafak yazarı: Türkiye’nin eğitim sorunu, millî güvenlik meselesi katına yükseldi!

13 Ocak 2023 09:26

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin en temel sorununun eğitim olduğunu belirterek, “Eğitim sorunu, bir millî güvenlik meselesi katına yükselmiştir!” dedi.

“Bu yazı bir çığlıktır!” diyen Kaplan, “sömürgeci” ifadesini kullandığı eğitim sisteminin çocuklara gelecek ve ufuk sunmadığın yazdı. 

Kaplan, “Türkiye’nin en temel, en hayatî sorunu, eğitim sorunudur. Eğitim sorunu, bir millî güvenlik meselesi katına yükselmiştir!

Türkiye’de sömürgeci emperyalistlerin bile yapamayacakları, yapmaya asla cesaret edemeyecekleri kadar çocuklarımızı kendi değerlerimizden, kendi dünyamızdan, kendi rüyalarımızdan, kendi medeniyet dinamiklerimizden uzaklaştıran, bütün iddialarını yitirmiş, bütün ideallerini kaybetmiş ilkel, ruhsuz, ufuksuz bir eğitim sistemi; yoz ve sığ bir kültür hayatı; yabancılaştırıcı ve yozlaştırıcı bir sanat ve fikir hayatı; ve her şeyi banalleştirici, berbat bir medya rejimi var!” değerlendirmesinde bulundu.

Bugünkü yazının 8 yıl önce yayımlandığını belirten Kaplan, "Bu kez çığlığım belki karşılık bulur, diyerek yeniden yayımlıyorum minik rötuşlarla..." dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın