Gündem

Yeni Şafak yazarı: Türkiye Mısır politikasında yenildi, Erdoğan Sisi ile görüşmek zorunda kaldı

07 Eylül 2024 10:11

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 12 yılın ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret etmesine ilişkin, "Türkiye’nin, Tahrir ayaklanması ve devam eden süreçte Mısır politikasıyla ilgili olarak yaşadığı şeyin adıysa, adını yerli yerince koymak mecburiyetindeysek, yenilgi" ifadelerini kullandı.

İsmail Kılıçarslan, “Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi” başlıklı yazısında, Erdoğan'ın, Gazze için daha çok inisiyatif kullanabilmenin yolunu aramak için Sisi ile görüşmek zorunda kaldığını belirterek, ziyareti eleştiren kendi mahallesinden bazı kesimlere de tepki gösterdi. Kılıçarslan, şunları yazdı:

"Siyonist köpekler, Gazze’de bir soykırıma başladılar. Bu, aralarında Lübnan, Suriye, Irak, Ürdün, Mısır, Katar ve Türkiye’nin olduğu bir haritayı 'birinci derece riskli' bir harita haline getirdi. Hem bu haritada oluşan riski izale etmek, hem de Gazze için daha çok inisiyatif kullanabilmenin yolunu aramak için gereken şeyse doğal olarak 'bir araya gelmek' oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diktatör Sisi arasındaki görüşmenin bu paranteze dair bir görüşme olduğunu ve 'olmak zorunda olduğunu' anlamamak için körden ileri olmak lazım gelir.

...

Bir yandan kendi basit, sümüklü, nefsani öykülerini, bir yandan 'kimse benim kıymetimi bilmiyor' sabuklamalarını güya 'Müslümanların derdiyle dertlenmek' gibi son derece cancanlı bir ambalaja saran bu adamlar, hepimiz için ama hepimiz için 'çok zahmetli' hale geldiler."

Yazının tamamını okumak için tıklayın