Yeni Şafak yazarı Yaşar Süngü, "Milattan önce Roma ileri gelenlerinin müstakbel anneye duyulan saygının bir ifadesi olarak anne adaylarının yanından geçerlerken eğilmeleri ve kadına sosyal hayatta değer atfetmeleri söz konusu olurken, bugün anne, çalışmayan kişiler ile eş değer görülüyor ve sözde kadın haklarını savunan kadın dernekleri ve feminist hareketler tarafından 'vasıfsız kişi' olarak kabul ediliyor. Yani bugün kadını değersizleştiren erkekler değil, kadınlardır" görüşünü savundu.
Süngü, yazısında, "Ev dışında çalışan kadınlar ev içinde onlarca işi yapan kadının değersizleştirilmesine göz yummakta ve bu küresel kapitalizmin itibarsızlaştırma operasyonunu desteklemektedir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın bülteni yayınlayan kadın derneklerinin açıklamalarına bakıldığında hepsinde de aynı kalemden çıkmış ezberlerin tekrarlandığı görülecektir.
Yani bugünün dünyasında kadının konumu değişmiş fakat iyileşmemiştir. Hatta çok geriye gitmiştir. Bunun da tek nedeni anlayış değişikliğinin ardından kadınların iş hayatında ve sosyal alandaki sorumluluklarının dengesiz bir şekilde artmış olmasıdır" düşüncesini dile getirdi.