Gündem

Yeni Şafak yazarı: SİHA’ya dokunamazsınız ısırır!

18 Ocak 2023 09:13

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA’lar ve SİHA’lar üreten Baykar'a ilişkin, "devletin tüm imkânları tek şirkete aktarılıyor" sözlerini köşesine taşıdı. 

İnsansız hava araçları (İHA) konusunda Türkiye’nin yakaladığı ivmenin bütün dünyanın dilinde olduğunu yazan Likoğlu, “Türkiye’nin güneyinde kurulmak istenen terör koridoru, millileşen savunma sanayii sayesinde bertaraf edildi. İHA ve SİHA’lar, Suriye’de hem DEAŞ’a hem de PKK ve Esed rejimine karşı yapılan harekâtlarda çok önemli görevler üstlendi” dedi. 

Baykar’ın 27 ülkeye İHA ihracatı yaptığını ifade eden Likoğlu, “Milli Savunma Sanayi, son zamanlarda birileri tarafından çirkin bir şekilde siyasete alet edilmeye çalışılıyor. Eskiden de CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve HDP’liler İHA ve SİHA’lara karşıtlıklarını dile getiriyorlardı. Bunlara şimdi de Ali Babacan eklendi” diye yazdı. 

Babacan’ın, “SİHA’lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje ‘kutsal, dokunulmaz’ hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabii ki” sözlerine yer veren Likoğlu, şöyle devam etti: 

“Kim adına dokunmak istiyor? Niye bunları söylüyor? Bu soruların herkesçe cevabı var. Doğrusu ben de merak etmiyorum. Az çok benim de bir fikrim var. Sevindirici olan ise gelen tepkiler... Milletimiz, 15 Temmuz ruhunu hâlâ koruyor. Dolayısıyla milli savunmamıza yönelik saldırılara karşı nasıl tavır vereceğini anlamaları için 15 Temmuz’u bir daha gözlerinin önüne getirsinler. SİHA’lara dokunamazsınız, dokunursanız ısırır!..”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

Ne olmuştu?

Babacan'ın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA’lar ve SİHA’lar üreten Baykar'a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermesi gündem olmuştu.

Babacan, "8 yıl Milli Güvenlik Kurulu üyesiydim. Dolayısıyla bizim savunma sanayindeki kendi kapasitemizin, yerli kapasitemizin, yerli teknolojimizin ilerlemesi ülkemizin güvenliği açısından son derece önemli. Bazı operasyonlarda başka ülkelerin teknolojisine muhtaç kalmak gerçekten silahlı kuvvetlerimizin elini kolunu bağlayan bir mesele olarak ortaya çıkıyor. Biz özellikle insansız hava araçları ile ilgili Türkiye’de oluşan üretim kapasitesinin ve teknolojinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz ve ülkemizin gurur kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Fakat burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor. Halbuki benzer kaynaklar, en az 4-5 şirkete aktarılsa, çünkü devlet desteği olmadan bu iş olmuyor. Devletten çok yüksek miktarlarda nakit destekle bu işler oluyor. Onu herkesin bilmesi lazım" demişti.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İnsansız hava araçları Türkiye’nin terörle mücadele tarihini değiştirdi. Hele Bayraktar İHA, dünyanın önünde selam durduğu oyun değiştirici bir mucizedir. Saldıranlar, Ya ajandır, Ya haindir, Ya embesildir... Ordumuza kimyasal silah iftirası atan bir kişiye 'geçmiş olsun' diyebilen, bu sıfatların hepsini üzerinde taşır. Amerika'nın çocukları, Çaresiz zübükler..." ifadelerini kullanmıştı.