Gündem

Yeni Şafak yazarı Şeker: Togg’a sevinemeyenin vatan sevgisinden şüphe etmem, kesinlikle “vatan sevgisi” gibi bir duygudan habersizdir

21 Mart 2023 12:43

Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker, "Togg’a sevinemeyenin vatan sevgisinden şüphe etmem. Öyle bir şey bilmez. Kesinlikle 'vatan sevgisi' gibi bir duygudan habersizdir. Başka bir ihtimal olamaz. Tartışmak bile gereksiz." görüşünü savundu. 

Şeker yazısında, "Bu cinsler, sevinenleri aşağılamak için de görülmemiş bir gayrete düşmüşler.Vatandaş on liraya dürüm alamıyormuş fakat trilyonluk Togg için seviniyormuş! Trilyon değil o, katrilyon olsun. On liradan bahsederken yeni para, arabanın fiyatından bahsederken eski para birimi. Ne güzel kafa. 1 Ocak 2005’te paradan 6 sıfır atıldı. 2023’teyiz. Yirmi yıla yakın zaman geçmiş. Fakat sokakta mikrofon uzattıkları “Dertli vatandaş” Togg fiyatını bir buçuk trilyona kadar çıkarmış, gazeteler televizyonlar da onu haber yapmışlar. Haber anlayışlarını kutlayalım ki emekleri boşa gitmiş sayılmasın. Bu kafaya göre, Togg siparişi veren 41 bin kişi vatandaş değil herhalde. Başka ülkelerden mi gelip sipariş vermişler? Sahi, öyle değildi; sipariş vermek için bizzat gelme şartı yoktu. Cep telefonuyla, bilgisayarla internet üzerinden sipariş veriliyordu. Bir anda ben de yirmi yıl öncesine gittim galiba." ifadesini kullandı.